L'Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre denuncia barreres per exercir el dret a l'avortament

Denuncien que les dones que demanen un avortament voluntari pel mètode quirúrgic són derivades a clíniques privades a Tarragona o Barcelona

per Redacció , Terres de l'Ebre, 11 de maig de 2021 a les 18:36 |
Roda de premsa de l'Assemblea Vaga Feminista, a Tortosa. | Cedida
L'Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre ha denunciat en una roda de premsa davant de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa (HVCT) les barreres que patexen les dones ebrenques per tirar endavant  avortaments voluntaris dintre de la regió sanitària i han presentat la campanya que desplegaran al territori durant els pròxims mesos sota el lema A Terres de l'Ebre, l'avortament a la sanitat pública.

Selene Alberich, membre de l'assemblea, ha denunciat que les dones que volen realitzar un avortament voluntari pel mètode quirúrgic a les Terres de l'Ebre són derivades a clíniques privades a Tarragona o Barcelona, perquè no se'ls hi oferix esta possibilitat a l'HVCT. Alberich ha assenyalat els desequilibris territorials, la problemàtica de l'objecció de consciència dels professionals i la privatització i retallades que ha patit la sanitat pública durant els últims anys, com les principals causes d'esta situació. "Deu anys després de l'aprovació de la Llei de l'avortament el Departament de Salut no ha estat capaç de proveir este servei, dixant-t'ho tot en mans de clíniques privades" ha assegurat.


D'altra banda, Marta Sans, també membre de l'assemblea, ha explicat que el col·lectiu inicia una campanya amb l'objectiu de "visibilitzar l'avortament i trencar amb el tabú i l'estigma que patim les dones, assenyalar les barreres que ens impedixen exercir este dret i articular una resposta a les noves amenaces que el posen en perill".

Finalment, Sans ha enumerat les diverses demandes del col·lectiu, com aturar la reforma legislativa impulsada pel PSOE que pretén dixar l'IVE farmacològica com a únic mètode fins a les 9 setmanes de gestació, eliminar preceptes de la llei com la imposició dels tres dies de reflexió i la creació d'unitats especialitzades en la IVE als hospitals de referència de cada regió sanitària a Catalunya.

 

Participació