La prescripció infermera ja s’aplica a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Este canvi potencia l’autonomia de les infermeres i millora les seues competències

per Aguaita.cat , Tortosa, 3 de maig de 2021 a les 19:34 |
Infermera de l'Hospital Verge de la Cinta utlitzant la prescripció per als pacients | ICS Ebre
El 29 d’abril, es va implantar la prescripció infermera amb èxit a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. D’esta manera les infermeres del centre ja poden indicar i dispensar medicaments que no requerixen prescripció mèdica, i material sanitari.
El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar, el 28 d’agost de l’any 2019, el Decret 180 /2019, pel qual es regula el procediment d’acreditació de les infermeres i els infermers per a l’exercici de la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà.


Per una banda, este canvi potencia l’autonomia de les infermeres i millora les seues competències. Per una altra banda, el fet de no necessitar la validació mèdica, agilitza les visites dels pacients, al permetre l’acabament de tot el procés de forma autònoma de les infermeres.
La Direcció d’Infermeria ha consensuat amb el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona iniciar el desplegament de la implantació de la prescripció infermera a l’hospital en les infermeres de consultes externes, com les d’ostomies, d’endocrinologia o d’insuficiència cardíaca.

Per a tramitar la targeta electrònica de prescripció, les infermeres necessiten obtenir un certificat que demostra que porten com a mínim un any exercint la professió.

Els medicaments subjectes a la prescripció mèdica els podran indicar d’acord amb els protocols o guies de pràctica clínica i assistencial que s’elaboraran des de la Comissió Permanent de Farmàcia del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

 

 

Participació