El Poble Nou escollirà si els seus carrers seran només per al veïnat durant les èpoques turístiques

Els majors de 16 anys podran votar, el 30 de maig, si volen que en determinades èpoques la mobilitat estigui restringida a veïnat i serveis

per Aguaita.cat , Amposta, 19 d'abril de 2021 a les 13:17 |
Imatge d'un dels carrers de Poble Nou. | Cedida
Aprovada per unanimitat la convocatòria d'una consulta popular no referendària per a l'elecció de mobilitat al Poble Nou, una iniciativa que respon a l'augment dels problemes de mobilitat causats per la massificació del turisme. D'esta manera, des del consistori inicien el tràmit administratiu perquè el pròxim 30 de maig, els majors de 16 anys empadronats al nucli de població abans del 31 de març, puguin decidir si volen que en determinades èpoques de l'any, les de màxima afluència turística, es restringeixi la circulació.

La pregunta de la consulta serà: "Estàs d'acord amb el fet que el Poble Nou del Delta esdevingui un nucli urbà per als vianants amb accés restringit a vehicles, excepte veïns i veïnes i serveis, durant deu dies en Setmana Santa i entre el 15 de juny i el 15 de setembre?" i només es podrà escollir una opció entre el Sí i el No. Amb l'acord de ple, es convocarà la consulta amb un decret d'alcaldia. S'obrirà, així, un període informatiu, que s'acabarà el dia abans de la consulta, per explicar cadascuna de les opcions. També s'obrirà el període voluntari per formar part de la mesa electoral i el 10 de maig, amb independència que hi haja o no voluntaris, es farà un sorteig per establir els 9 membres de la mesa.


La consulta, que es farà amb vot presencial ordinari amb paperetes a sobre tancat, serà el 30 de maig a la pista coberta del Poble Nou per garantir totes les mesures de seguretat de la covid-19.

 

Participació