L’Ajuntament del Perelló activa la Comissió Municipal de Seguiment de les Energies Renovables

El ple aprova per unanimitat la creació de la Comissió, que es convocarà el 14 d’abril

Zona on es projecta la nova central eòlica de l'Ametlló, a cavall dels municipis del Perelló i de l'Ametlla de Mar
Zona on es projecta la nova central eòlica de l'Ametlló, a cavall dels municipis del Perelló i de l'Ametlla de Mar | Arxiu
Aguaita.cat
31 de març del 2021
Actualitzat a les 18:06h
El ple ordinari de l’Ajuntament del Perelló, convocat este dimarts, ha aprovat per unanimitat la creació de la Comissió Informativa d’Energies Renovables, donant compliment a l’acord de la darrerra sessió extraordinària de l’11 de març. Tindrà per objectiu l’estudi, informe, consulta i seguiment de qualsevol projecte d’implantació d’energies renovables, ja siga en el terme municipal del Perelló o que se’n puga veure afectat. Estarà integrada per 5 membres: l’alcaldessa, Maria Cinta Llaó, dos membres del grup municipal d’ERC, Ferran Chavarria i David Pallarés, i dos membres del grup municipal de Junts, Joan Antoni Caballé i Eusebi Margalef. La primera sessió es convocarà pel proper 14 d’abril. 
Des de principis de l’any 2020 l’Ajuntament del Perelló ha rebut 16 peticions d’instal·lacions de parcs eòlics i fotovoltaics. “Davant l’allau de peticions rebudes els darrers mesos i la necessitat d’evitar qualsevol massificació, amb la constitució de la Comissió de Seguiment d’Energies Renovables volem treballar per consensuar al màxim els criteris i els passos a seguir”, assegura l’alcaldessa. 
Durant la sessió plenària, també s’ha aprovat l’adhesió a la xarxa d’espais de la memòria democràtica de Catalunya, al manifest per declarar Felip VI persona ‘non grata’ i diverses mocions per unanimitat: de suport a l’amnistia, a Pablo Hasél, al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre, i per a la commemoració del dia internacional de les dones. El ple de l’ajuntament també ha aprovat una moció, presentada pel grup municipal d’ERC i amb el vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra del grup municipal de Junts, en favor de la dignitat democràtica i contra la banalització del nazisme. El text denuncia l’ús banal i sense venir a compte ni justificació de la paraula ‘nazi’ o afirmacions similars, com una manera normalitzada de dur a terme la crítica política o per pressionar o pretendre incidir en les institucions, com s’ha pogut veure de manera recent a les xarxes socials per part d’una entitat que, fins ara, havia defensat legítimament les seues discrepàncies.