Una barca de pesca de l'Ametlla de Mar localitza un artefacte explosiu

Segons la Guàrdia Civil, era una bengala de senyalització naval, que ha estat detonada en lloc segur

Un dels especialistes de la Guàrdia Civil, amb l'artefacte localitzat davant la costa de l'Ametlla de Mar.
Un dels especialistes de la Guàrdia Civil, amb l'artefacte localitzat davant la costa de l'Ametlla de Mar. | Cedida
Aguaita.cat
25 de març del 2021
Actualitzat a les 16:29h
L'Equip de Desactivació d'Explosius (EDEX) de la Guàrdia Civil de Tarragona ha retirat i destruït un artefacte explosiu de senyalització naval que havia extret del fons marí una embarcació pesquera de la confraria de pescadors de l’Ametlla de Mar.

Els fets es remunten al passat divendres, quan l’embarcació pescava en aigües costaneres i en extreure les xarxes del fons marí, va localitzar l’artefacte explosiu. Després, va posar rumb a port i va avisar la confraria, que al seu torn va donar avís al Centre d'Operacions i Vigilància d'Acció Marítima de l'Armada (COVAM) i al EDEX de la Guàrdia Civil de Tarragona.

Un equip de desactivació d'explosius es va traslladar fins al port de l'Ametlla de Mar, on es trobava atracada l'embarcació, i va comprovar que l'artefacte corresponia a una bengala de senyalització naval, utilitzada per a exercicis d'entrenament o missions de rescat marítimes.
Una vegada assegurat l'artefacte, en un paratge pròxim es va destruir amb les mesures de seguretat necessàries.

La Guàrdia Civil informa que en el cas de localitzar alguna peça que pogués ser explosiva, mai s’ha de traslladar en el vehicle propi, davant del risc que això podria comportar per a la seguretat de les persones.