Amposta s'alia amb el Copate per crear una formació en control de plagues

Esta setmana va començar el curs per assolir el Certificat de Professionalitat de Serveis per al control de plagues a l’Institut Montsià, que culminarà amb pràctiques al Copate

per Aguaita.cat , Amposta, 25 de març de 2021 a les 09:05 |
Un dels tractaments del Copate per combatre la mosca negra a les Terres de l'Ebre. | Cedida
Una desena de persones van començar esta setmana el curs per a persones aturades per assolir el Certificat de Professionalitat de Serveis per al control de plagues, impulsat per l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta, un dels pocs de tot el país homologat per realitzar este Certificat de Professionalitat. Es tracta d’una formació feta través del Programa Forma i Insereix, finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya que ha atorgat al Copate una subvenció. A través d’un conveni de col·laboració a tres bandes entre l’Ajuntament d’Amposta, el Copate i l’IES Montsià es pot dur a terme la formació. Així, el curs s’imparteix a l’Institut mentre que les pràctiques es faran al Copate, ens encarregat del tractament de plagues al Monstià i el Baix Ebre.

Esta formació es realitza davant la necessitat que al territori hi haja persones certificades en esta àrea per poder fer els tractaments, per tant, el Copate també podrà oferir contractes de treball al final de curs a persones que l’hagin superat satisfactòriament. 


L’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, a través de les seves Polítiques Actives d’Ocupació, treballa així en la millora de l’ocupabilitat de les persones aturades, oferint formació que estigui alineada en la necessitat de les empreses i institucions. 

 

Participació