Una nova guia de bones pràctiques s'adreça a l’enoturisme en família a les Terres de l’Ebre

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, presenta esta guia, que recull les conclusions de diferents iniciatives de l’operació Vinya en Família des de l’inici del projecte

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre , 17 de març de 2021 a les 18:05 |
Arxiu
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha elaborat, en el marc de l'operació Vinya  en família del PECT TurisTIC en Família, una Guia de bones pràctiques que recull els principis i  recomanacions per al desenvolupament de l'enoturisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de  l'Ebre, d'acord amb les necessitats i tendències identificades en els estudis, jornades i tallers  participatius amb el sector organitzats durant tot el projecte. La guia recull les conclusions  d'estos treballs i establix els elements clau per a l'èxit del desenvolupament de l'enoturisme  familiar a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre i el foment de noves activitats i serveis per al públic en els territoris del vi. L'objectiu és contribuir a construir un producte propi, diferenciat  i de qualitat, alineat amb les tendències globals actuals, per donar resposta a les necessitats de  les famílies que ens visiten. 

Les recomanacions tenen en compte el valor d'actius propis de les nostres destinacions com el  paisatge, la ruralitat i la cultura del vi. A més, la guia proposa atendre les necessitats d'un ampli  ventall de famílies, crear noves experiències, apostar per una activitat sostenible i curosa amb el  medi ambient i per utilitzar els entorns digitals per ampliar la difusió de l'oferta, entre altres accions. 


La Guia de bones pràctiques per al desenvolupament de l’enoturisme familiar a la Costa Daurada  i les Terres de l’Ebre s'ha posat ja a disposició dels agents del sector que han col·laborat en la  seva elaboració i als quals s'ha encoratjat a aplicar les propostes i recomanacions, a través  d'una carta de compromís a la qual poden adherir-se. La xarxa d'agents de l'operació Vinya en  família que han participat en els treballs previs està integrada per un total de 38 entitats i empreses.  La majoria dels integrants són cellers, però també hi ha agents de l'administració pública (consells comarcals, ajuntaments, oficines de turismes), Consells Reguladors de les Denominacions  d'Origen, associacions d'allotjaments rurals i empreses d'activitats turístiques.  

La guia i la carta de compromís es poden trobar a:

https://costadaurada.info/coneix/turistic-en familia/guia-de-bones-practiques-per-al-desenvolupament-de-lenoturisme-familiar 

PECT TurisTIC en Família  

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un  després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició  i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’esta manera, la Costa Daurada i les Terres  de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i  tendències en turisme familiar. PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat  Territorial”.  

El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de  Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que coordina el projecte),  Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat  Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC  Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de  Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract  CENFIM.  

El PECT TurisTIC en família és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional  (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.  Objectiu d’inversió en creixement i ocupació. 

 

Participació