Florette selecciona els primers 50 treballadors de la nova planta de Tortosa

L'empresa preveu posar en marxa la planta d'envasat d'amanides al juny i la previsió és arribar als 200 treballadors

per Redacció , Tortosa, 10 de març de 2021 a les 15:41 |
Un dels candidats a treballar a Florette passant l'entrevista amb la cap de RRHH de l'empresa a l'Ebre i la mediadora del SOC, a la delegació del Govern a l'Ebre. | ACN
L'empresa agroalimentària Florette ha iniciat el procés de selecció dels primers 50 treballadors de la planta d'envasat d'amanides que construïx al polígon de Campredó, a Tortosa, i que preveu començar a funcionar al juny. En col·laboració amb el SOC s'han preseleccionat els candidats que passen les entrevistes de treball a la delegació del Govern ebrenca. Les duen a terme la cap de Recursos Humans de Florette a l'Ebre i una especialista en intermediació del SOC. Entre els candidats se celebra que s'implante al territori una indústria que pot generar molts llocs de treball i atreure'n d'altres. Molts fa anys que es troben en situació d'atur perquè havien estat treballadors d'indústries del territori que van tancar durant la crisi.

Florette ha demanat la col·laboració del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per engegar el procés de selecció dels treballadors de la seua nova planta d'envasat d'amanides de Tortosa. S'ha fet una preselecció dels candidats i entre este dimarts i este dimecres es duen a terme les entrevistes de treball a la seu governamental de Tortosa. "Això ens permet establir un lligam amb l'empresa, conèixer la seua cultura i els perfils que busca perquè en el futur puguem cobrir qualsevol lloc de treball que tinguen amb el perfil cultural de l'empresa", ha explicat Ariadna Rectoret, directora del SOC.


Esta "cultura" es basa en "l'actitud, les ganes de treballar, d'aportar i sumar a l'equip, les competències que s'adapten a l'empresa", com ha apuntat Sònia Valls, cap de Recursos Humans de Florette a l'Ebre. Les primeres places a cobrir són per càrrecs de carreters i mossos i mosses de magatzem (es fa una "gran aposta" per la inserció de les dones), i també administratius i enginyeries tècniques de l'àmbit agroalimentari, entre d'altres.

La demanda per optar a estos llocs de treball és alta. Amb el boca-orella s'han inscrit moltes persones i hi ha "suficient resposta per cobrir les demandes de l'empresa". Alguns dels candidats que han passat l'entrevista han celebrat que s'implante al territori una empresa amb projecció i amb molts llocs de treball per oferir. En David González, de 40 anys i a l'atur i amb experiència en el sector agroalimentari, ha apuntat que caldria que més empreses com Florette s'interessen per venir al territori. "Falta que en vinguen més i donen feina. La zona és molt bona, però de moment sembla complicat", ha lamentat. "Aquí al territori fa molta falta. He anat als polígins a portar currículums i veus grans fàbriques tancades. Llàstima que no n'hi haja hagut unes quantes com esta abans", ha afegit Felip Carles, de 53 anys i també sense feina.


Carles havia treballat més d'una dècada a l'empresa d'automoció Lear de Roquetes. Com ell, molts dels candidats per treballar a Florette es troben en una situació d'atur des que fa anys moltes de les grans indústries de l'Ebre, com la Lear, van tancar durant la crisi. "Trobem molts de perfils desocupats i ens hem centrat a entrevistar estos perfils que es volen reincorporar al mercat laboral. Sí que estem recuperant candidatures d'antigues indústries que actualment no estan en activitat al territori, però que la gent està interessada a tornar a trobar un lloc de treball d'indústria", ha explicat Valls.

L'empresa preveu posar en marxa la planta d'envasat d'amanides al juny amb una cinquantena de treballadors i segons com evolucioni el mercat i ampliant línies de negoci l'objectiu és arribar als 200 treballadors a la fàbrica de Tortosa. 

 

Participació