«Març en Femení»: Alcanar programa una agenda especial d'activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Emblema feminista
Emblema feminista | Adrià Costa
Aguaita.cat
02 de març del 2021
Actualitzat a la 13:26h
El 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones, per això, la Regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcanar ha preparat una programació especial per a tot el mes sota el títol 'Març en femení'. 

La primera de les activitats serà de l'1 al 15 de març i tindrà lloc a l'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar i a l'Escola Marjal de les Cases. Consistirà en un contacontes musicat del llibre Contes de bona nit per a nenes rebels. La regidoria de Polítiques d'Igualtat, Maribel Ramon, ha explicat que volen fer arribar les històries de dones a les aules perquè, "l’educació és la vacuna contra la desigualtat: una societat formada des de la igualtat, el respecte i la tolerància serà una societat més igual i justa".

Entre les iniciatives d'enguany destaca 'El paper de la dona canareva, casenca i d'Alcanar Platja durant el confinament', la qual es podrà veure a les xarxes socials de l'Ajuntament i que també es podrà escoltar a Alcanar Ràdio durant tot el mes. "Cada dia es visibilitzarà una o diverses dones que representen un sector femení del municipi. Totes elles, amb la seua feina i  esforç, han contribuït, en algun vessant, a alleugerir els efectes de la covid-19 i a garantir, al màxim, la normalitat al municipi", ha afegit Maribel Ramon.

'Març en femení' continua el 7 de març amb l'espectacle 'Histèries uterines' al canal de youtube de l'Ajuntament d'Alcanar. "Aquest espectacle contra la violència masclista, a càrrec de Xavi Demelo, inclou històries emotives i divertides protagonitzades per dones diferents, en espais diferents i temps i èpoques diferents", ha comentat la regidora d'Igualtat.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, hi haurà la lectura del manifest institucional en format telemàtic i en el qual les dones que van tenir un paper destacat durant la pandèmia en seran les autèntiques protagonistes.

Per al 19 de març tindrà lloc la presentació de l'equipació #equalgame del Futbol Femení Alcanar, "una entitat que sempre ha estat al costat de l'Ajuntament per a impulsar campanyes que reivindiquen els drets de les dones", ha recalcat la regidora. Mentre que el 25 de març, a les set de la tarda, hi ha prevista una formació telemàtica a les entitats i associacions del municipi sobre llenguatge no sexista per tal que en les seues comunicacions puguen integrar vocabulari inclusiu.

La programació de 'Març en femení' acabarà el 29 de març amb la presentació de l'Espai Dona Alcanar, una iniciativa pionera que té per objectiu ser la primera porta d'atenció, en diferents àmbits, a totes les dones del municipi. "Des de l'àrea estem especialment satisfetes de presentar aquest punt permanent de suport a totes les dones que liderarà la tècnica de l'àrea, Maria Fibla, despés d'haver-se format en diversos aspectes vinculats a l'atenció de les dones", ha conclòs la segona tinent d'alcalde.