Mapes interactius

MAPES ERC s'imposa en 41 dels 52 municipis de les Terres de l'Ebre

JxCat ha estat primera força en 8 municipis ebrencs, mentre que el PSC en 2

per Roger Tugas Vilardell, 15 de febrer de 2021 a les 10:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, el percentatge de vots obtingut per les principals forces, el nivell d'abstenció i el nom de la primera força aquest 14-F i el 2017. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge i seleccionar així millor els municipis.

El partit que s'ha imposat a més municipis el 14-F a les Terres de l'Ebre ha estat Esquerra Republicana, que ha estat primera força en 42 dels 52 municipis ebrencs. Lluny dels republicans, JxCat ha estat la força més votada en 9 municipis (Freginals, Masdenverge, l'Ampolla, Arnes, Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Comte, Garcia i la Palma d'Ebre). El PSC, per la seua banda, ha estat primera força en dos bastions dels socialistes a les Terres de l'Ebre, com són Mas de Barberans i Batea, el poble de l'alcalde i també nou diputat Joaquim Paladella.


En el conjunt de Catalunya ha estat Junts la força que ha guanyat en més municipis, concretament en 562 dels 947 de Catalunya. En són molts, tot i que menys que els 667 del 2017. En segon lloc, ERC ha estat el més votat a 251 municipis, força més que els 143 de fa tres anys, mentre que el PSC ha vençut a 105 (va fer-ho només a dos el 2017), entre els quals alguns dels més poblats, per això ha estat també el més votat a nivell català. Per darrere, el PDECat ha estat primera força a set municipis, la CUP a sis, Vox a dos i el PP, a un, tal com es pot observar al mapa superior. Cs es va imposar a 135 municipis fa tres anys i ara no ho ha fet a cap.


A nivell supramunicipal, ERC s'ha imposat a les 4 comarques de les Terres de l'Ebre. Si posem el focus al conjunt de Catalunya, Junts ha estat la formació amb més suports a 24 comarques, més de la meitat de les 42 que hi ha, però menys que les 29 on va guanyar el 2017. En segon lloc, ERC s'ha imposat a deu, clarament per sobre que les quatre de fa tres anys. Finalment, el PSC ha estat el més votat a vuit comarques, malgrat que el 2017 no ho havia estat a cap, malgrat que Cs sí, a nou.
 

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació