Juristes per la Llibertat, el Grup de Suport contra la Repressió i Alerta Solidària condemnen l'actuació dels Mossos a l'acte de Vox

Les tres entitats critiquen el desplegament policial i la retenció de l’alcalde i regidors de Benissanet i Rasquera

Aguaita.cat
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:45h
Roda de Premsa per denunciar les actuacions policials durant l'acte de Vox ahir a Tortosa.
Roda de Premsa per denunciar les actuacions policials durant l'acte de Vox ahir a Tortosa. | Grup de Suport contra la Repressió a les Terres de l'Ebre
Les entitats Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats, el Grup de Suport contra la Repressió  i Alerta Solidària han emés un comunicat crític amb l'actuació dels Mossos d'Esquadra este dijous durant l'acte de campanya del partit d'ultradreta Vox a Tortosa. Tal i com també han denunciat en una rda de premsa a Benissanet, han recriminat que els Mossos pel fet que "es trobaven limitant la llibertat  d’expressió, reunió i manifestació d’un centenar de concentrats antifeixistes vinguts de  diferents pobles de les Terres l’Ebre, amb identificacions arbitràries i dos retencions". Així mateix, han donat suport a les persones que han estat víctimes del que titllen de "despropòsit d’actuació policial", en concret a un regidor de Rasquera, a l’alcalde i una regidora de Benissanet, que va haveer d’acudir al centre d’atenció primària per la caiguda al terra.

Segons les tres entitats de suport mutu a la causa antirepressiva "els agents no portaven el NOP (Número operatiu policial) davant i darrera  com és preceptiu i que s’han negat a facilitar aquest número". Van encapsular als concentrats  antifeixistes fins que el  jurista i vicepresident de Juristes per les Llibertats, Cándido  Jornet Forner, els va fer visible el seu carnet col·legial i el van dixar sortir a ell amb tots els concentrat a petició del lletrat. 
Mentrestant, afirmen "el líder de partit d’ultradreta tenia tota la seva protecció per a exercir el dret de  manifestació, inclús per insultar i amenaçar als concentrats antifeixistes". 

Consideren  un escàndol que s’hagen de destinar tants recursos públics per garantir el dret de  participació política, perquè així ho va demana el partit d’ultradreta, amb un cordó de seguretat  tan gran i un nombre de policies antidisturbis totalment desproporcionat, on sentèncien "han tornat a  utilitzar la força contra les persones concentrades amb empentes i caigudes al terra". 

Segons les entitats antirepressives, "l’actuació de la BRIMO a Tortosa respon a les ordres donades pels responsables polítics de  l’actual govern de la Generalitat per actuar amb contundència contra les protestes  antifeixistes, tot esperant que siguen els antidisturbis els qui silencien uns carrers que ells, els líders polítics, fa temps que volen callats i resignats".  

Per concloure el comunicat es reafirmen en que "A Terres de l’Ebre plantem cara al feixisme, no deixem escampar l’odi i des de Juristes per  les Llibertats qüestionem la legalitat d’un partit polític d’extrema dreta".