Menys de l'1% del personal educatiu dels centres ebrencs dóna positiu en els cribratges d'automostra

Fins a 3.639 membres del personal docent del territori es realitza les PCR d'automostra en l'inici d'este segon trimestre

per Aguaita.cat , 10 de febrer de 2021 a les 10:49 |
Una professora prenent-se l'automostra | Salut
Els serveis territorials d'Educació i Salut a les Terres de l'Ebre han presentat este dimecres en roda de premsa les dades dels cribratges que s'han realitzat als professionals de centres educatius durant l'inici del trimestre escolar.
 

S'han recollit en total 3.639 PCR d'automostra durant 3 setmanes, de les quals només 25 han resultat positives, que equival a un 0,69% del total. Cal recordar que estes mostres eren totalment voluntàries i que hi podien participar tots els professionals del total de 118 centres educatius del territori.
 

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut “destacar la faena de coordinació prèvia i durant estes setmanes per poder dur a terme este repte”. Lleixà també ha volgut agrair “la implicació dels professionals d’educació, que en un gran percentatge han realitzat esta mostra de forma voluntària”.
 
Montse Perelló, directora d’Educació a Terres de l’Ebre, destaca “que la baixa positivitat en els resultats als professionals educatius realitzats malgrat estar en el pic de la tercera onada al territori indica que el col·lectiu educatiu és un exemple de com cal protegir-se i així protegir la comunitat. L’escola és un lloc d’aprenentatge en tots els sentits i allò que s’aprèn i es fa a l’escola és el que es replica fora de l’escola, siga a casa o en l’àmbit social”.
 
 
Dades del primer trimestre
 
Durant la roda de premsa Lleixà i Perelló també han fet un repàs de l'informe elaborat per les gestores Covid-19 de Vigilància Epidemiològica respecte a la gestió de casos Covid-19 als centres educatius durant el primer trimestre del curs escolar.
 
Estes dades mostren que durant el primer trimestre es van detectar fins a 996 casos positius en centres educatius, dels quals només un 12,95% es va considerar que eren deguts a un contacte estret en l'àmbit escolar. El principal motiu de contagi en l'àmbit educatiu, amb un 48,49% dels casos, respon a causes de contactes estrets socials.
 
Una altra de les dades que revela l'informe és que, referent a la distribució temporal dels casos positius, la majoria es van gestionar entre el 30 de setembre i 11 de novembre 2020, corresponent amb els cribratges massius a Tortosa i també amb una distribució semblant a la corba epidemiològica de Catalunya de la segona onada.
 
Segons la directora territorial de Salut, "estes dades ens demostren que les escoles són segures, i han de donar tranquil·litat a la comunitat educativa i a les famílies i confiança en la gestió dels casos".

 

Participació