coronavirus

Salut relaxa restriccions: confinament comarcal, horari de bars ampliat i obertura de gimnasos al 30%

Les mesures entren en vigor el proper 8 de febrer

per Andreu Merino, 4 de febrer de 2021 a les 12:34 |
La terrassa d'un bar. | Helena Margarit
Les restriccions per contenir la pandèmia es relaxaran a partir de dilluns a Catalunya. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha defensat "donar aire" i minimitzar els "danys" ocasionats per les prohibicions un cop s'ha superat el pic epidemiològic de la tercera onada. Els bars i restaurants podran ampliar l'horari d'obertura i obrir de 7:30 a 11:30 i de 13:00 a 16:30h.

Els gimnasos podran reobrir i limitar el seu aforament al 30% i les activitats de grup a sis persones. Les llibreries passaran a tenir consideració d'establiment cultural i per tant podran obrir el cap de setmana. L'obertura de comerços continuarà limitada a establiments de menys de 400 metres quadrats, que només podran obrir els dies feiners. 


Pel que fa a la mobilitat, el confinament passarà a ser comarcal a partir del 8 de febrer a les sis del matí. Interior ha recordat que aquest cap de setmana el confinament continua sent local. El Govern no farà cap excepció i no aplicarà la petició de Barcelona de fer un confinament metropolità a l'entorn de la capital.


Les trobades socials continuen limitades a sis persones, que no podran pertànyer a més de dos grups bombolla. Salut continua insistint en la recomanació del teletreball Una mesura, però, que només pot fer obligatòria el govern espanyol.

Ramentol ha assegurat que encara no ha arribat el moment de planificar un pla de reobertura a llarg termini i ha assenyalat tres principals amenaces que limiten la capacitat de planificació. Es tracta dels efectes que poden tenir les variants del coronavirus detectades al regne Unit o Sud-àfrica, la pressió assistencial que obliga a desprogramar activitat quirúrgica i la disminució 
d'arribada de dosis de vacunes.


Altres notícies que et poden interessar
  

Participació