El Perelló tindrà un institut escola a partir del curs vinent

Educació fusiona l'escola Jaume II i l'institut Blanca d'Anjou en un sol centre

El conseller Bargalló ha visitat este dimecres El Perelló, Amposta i Tivissa.
El conseller Bargalló ha visitat este dimecres El Perelló, Amposta i Tivissa. | Cedida
Redacció
03 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:36h
El Departament d'Educació fusionarà l'escola Jaume II i l'institut Blanca d'Anjou del Perelló, que es convertiran en un institut-escola a partir del pròxim curs 2021-2022. Tots dos centres ja van ser construïts l'any 2008 de forma contigua perquè funcionessen unificadament però les reticències dels respectius equips directius d'aquell moment van fer descartar, d'entrada, esta opció. "Després de tants anys, l'aposta és la que havia estat a l'inici i que no es va voler desenvolupar en el seu moment: un únic institut escola, en un únic edifici, en una única població. Amb un treball conjunt dels dos claustres i que està tirant endavant d’una manera molt clara", ha declarat el conseller d'Educació, Josep Bargalló.

Actualment, a Terres de l’Ebre hi ha 5 instituts escola, un dels quals, l’Institut escola El Temple de Tortosa, ha entrat en marxa l’actual curs escolar. El nou centre del Perelló fusionarà l’escola Jaume II -que actualment té 259 alumnes d’infantil i primària- i l’Institut Blanca d'Anjou -amb una matrícula de 172 alumnes d’ESO i batxillerat-.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat esta fusió este dimecres en una visita a Tivissa, Amposta i el Perelló.