ECONOMIA

L'hostaleria reclama la mobilitat a tot Catalunya i s'oferix per millorar la xarxa de rastrejadors

També demana poder treballar fins a les 20.00 h i que es pugui accedir a crèdits ICO tenint deutes

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre , 2 de febrer de 2021 a les 19:02 |
Un hotel de Salou. | Tripadvisor
El sector hostaler assegura que les empreses estan "a les últimes" i reclama al Govern que aixeque el confinament perimetral municipal i restablisca la mobilitat a tot Catalunya. En un comunicat enviat este dimarts, les diferents associacions hostaleres també demanen que es puga treballar de forma ininterrompuda fins a les 20.00 h, amb un aforament del 30% a l'interior i un 100% a les terrasses –tal com va reclamar este dilluns el Gremi de Restauració de Barcelona-, que els negocis puguen accedir a les línies de crèdit ICO encara que acumulen deutes i no estiguen al corrent de pagaments amb les administracions i s'ofereixen a incrementar la xarxa de rastrejadors per facilitar la gestió de la pandèmia.

Per altra banda, el sector reclama una regulació dels concursos de creditors perquè s'adapten a les necessitats actuals, facilitant els tràmits a les petites empreses o reduir les taxes judicials per tal de donar "més garanties" a les empreses.


Per les diferents associacions, la situació actual de l'hostaleria "és patètica" i asseguren que no poden continuar igual "ni un dia més". "El que vivim no se li escapa a ningú, menys al Govern; és una crueltat deixar-nos en esta situació, a la nostra sort", subratllen. En este sentit, lamenten que, malgrat haver-se reunit amb l'administració, esta "dona llargues" a les seues propostes i "en cap moment parla d'ajuts reals".

El comunicat publicat esta dimarts està signat pel Gremi de Restauració de Barcelona, la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Hostaleria de Lleida, la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) i l'Associació Empresaris Hostaleria de la província de Tarragona (AEH).


Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació