Una festivitat de Sant Antoni amb una programació alternativa virtual a Alcanar

A principi de setmana, la Comissió de Sant Antoni i l'Ajuntament d'Alcanar feien públic que es cancel.lava la celebració de la festa a causa de la situació epidemiològica

Aguaita.cat
15 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:36h
Imatge de la Festa de Sant Antoni 2020 a Alcanar
Imatge de la Festa de Sant Antoni 2020 a Alcanar | Arxiu
A principi de setmana, la Comissió de Sant Antoni i l'Ajuntament d'Alcanar feien públic que es cancel.lava la celebració de la festa a causa de la situació epidemiològica. No obstant això, s'anunciava una programació alternativa virtual.

Avui, Núria Balada, membre de la Comissió, ha destacat que feia temps que sabien que "no podrien fer la festa", tot i  que en volien fer una d'alternativa adaptada a la situació. Assegura que han "aconseguit una programació completa, destinada a diferents edats, i sobretot que puga ajudar a les persones confinades". Per la seua banda, Joan Roig, alcalde d'Alcanar i regidor de Cultura, recorda que "aquesta festa centenària, molt estimada per la ciutadania, es mereix una celebració, encara que enguany haja de ser virtual." I un any més, ha volgut mostrar el seu agraïment "als membres de la Comissió de Sant Antoni per la seua gran tasca i per mantenir viu l'esperit d'aquest valuós patrimoni immaterial d'Alcanar."

Demà dissabte, 16 de gener, comença la primera de les activitats: a partir de les dotze del migdia arrenca el quiz o qüestionari a Instagram sobre la festivitat de Sant Antoni; seguit del volteig de campanes a la una.

A partir de les cinc de la tarda tothom qui vulga podrà cuinar des de casa els rotllets de Sant Antoni amb Núria Balada, membre de la Comissió de Sant Antoni, i Mariona Astasio, alumna de l'escola J.B. Serra. Es tracta d'un acte que s'emetrà en directe per l'Instagram de la Comissió de Sant Antoni, on també s'hi trobaran els ingredients de la recepta i les bases del II Concurs de fotografia culinària. 'Cuinem rotllets de Sant Antoni' es podrà veure en directe des de les xarxes socials i, per tant, es podrà interaccionar amb les dues responsables. I a les nou de la nit serà el torn del Grup de Teatre Gresol, amb l'obra 'L'amor venia en taxi'. Es podrà accedir mitjançant l'enllaç de Youtube que estarà obert 24 h i que es troba a l'Instagram i al Facebook de la Comissió de Sant Antoni.

Diumenge, 17 de gener, dia de la festivitat de Sant Antoni, al Facebook de la Comissió es retransmetrà un vídeo de la Despertada i del Ball de Sant Antoni de l'any 2017. Mentre que, a les onze del matí, hi haurà unes paraules dels membres de la Comissió també a través de les xarxes anunciades.

A les onze i mitja hi haurà la benedicció virtual dels animals a càrrec de Mossèn Emili Igual Febrer. La ciutadania pot fer una fotografia divertida del seu animal i penjar-la a les xarxes socials amb el hastag #SantAntoniAlcanar. A les dotze i mitja hi haurà ballada de la Jota Nova i de la Jota Vella als balcons a càrrec de la Banda Municipal de Música d'Alcanar i de l'Agrupació Musical Canareva. Per a participar del ball s'ha de sintonitzar Alcanar Ràdio al 107.5 de la FM o a www.alcanarradio.cat. A les nou de la nit, a les xarxes socials, es podrà gaudir amb el vídeo de l'homenatge de 2017 als Majorals de la Festa.

Fora d'aquest cap de setmana, el dissabte, 23 de gener, a les nou de la nit, es retransmetrà una altra obra del grup de teatre Gresol, "Balles o no balles?". L'accés serà amb un enllaç de Youtube que també estarà obert 24 h i que es trobarà a l'Instagram i el Facebook de la Comissió de Sant Antoni.

A banda, en el marc de la iniciativa Educació 360, la Comissió i l'escola han programat una sèrie d'activitats per a introduir la Festivitat de Sant Antoni a tot l'alumnat de l'escola Joan Baptista Serra. Així, han ballat la Jota Nova i la Jota Vella a l'esbarjo, a més de treballar activitats a cada classe.