ELECCIONS 14-F

El PDECat proposa «prioritzar» el desenvolupament rural per evitar la fuga de joves o els talls de llum

Carles Luz, alcalde de Gandesa: "No pot ser que les Terres de l'Ebre produïm el 70% de l'energia elèctrica de Catalunya i ens quedem sense llum"

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 12 de gener de 2021 a les 12:53 |
Carles Luz, alcalde de Gandesa, és el número 2 del PDeCAT per Tarragona. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unes hores després que molts municipis hagin recuperat el subministrament de llum i s'hagin evidenciat les mancances a les zones rurals de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, el Partit Demòcrata (PDECat) ha comparegut per explicar les seves propostes. Marc Arza, número 1 de la llista per la demarcació el 14 de febrer, ha assenyalat que si governen el desenvolupament rural "serà una prioritat". Per això, aposten per crear una secretaria general d'aquesta àrea, que treballi de manera transversal amb les conselleries, i substituir així l'actual direcció general que depèn de la conselleria d'Agricultura.

"El teletreball ha obert un seguit d'oportunitats enormes", ha apuntat Arza en roda de premsa, després de destacar que 2 milions de persones viuen en localitat de menys de 20.000 habitants. "La nostra idea de país és la d'oportunitats i serveis per a tots els ciutadans visquin on visquin", ha començat. En un clar to de campanya electoral, el candidat ha dit que "ens revoltem contra aquesta dinàmica de decadència" que comporta la fuga de joves cap a les grans ciutats. Entre d'altres, ha concretat que una de les seves propostes és flexibilitzar la normativa d'Urbanisme en aquests municipis, habilitar "co-workings rurals i centres de teletreball", o bé generar programes específics per a les escoles.


Sense llum, però produint-la

L'alcalde de Gandesa, Carles Luz, que també ha participat en la roda de premsa en qualitat de segon de la llista del PDECat a les comarques tarragonines, ha denunciat després dels talls de llum que "no pot ser que les Terres de l'Ebre produïm el 70% de l'energia elèctrica de Catalunya i ens quedem sense llum". Luz ha demanat una alternativa per a la gent jove que marxa d'aquests municipis petits, entre d'altres treballant en la fibra òptica i la connectivitat.

 

Participació