societat

Quanta població ha perdut el teu poble en l'últim segle?

Una iniciativa ciutadana vol conscienciar del despoblament rural amb un sol clic

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre, 14 de desembre de 2020 a les 09:45 |
Paüls ha perdut més de la meitat de la seua població des de 1899 | Cedida
Des de la Revolució Industrial que l'evolució demogràfica ha anat despoblant els pobles per omplir ciutats. Durant molts anys a Catalunya, les grans ciutats han aplegat població de zones rurals que es desplaçaven a la ciutat a la recerca de noves oportunitats laborals. Ara, la iniciativa Repoblem -que promou el retorn als pobles- llança a la xarxa un nou repte per prendre consciència del despoblament d'alguns municipis catalans.

En només un clic es pot comprovar l'evolució demogràfica de la població que es vulga. Per fer-ho, cal teclejar la fórmula del "nom del poble" + "habitants" a Google i automàticament el gegant dels buscadors mostrarà una gràfica evolutiva des del 1900 fins al 2018 basada en dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).


Des de Repoblem animen a la ciutadania a fer-ho i a "valorar com a consumidors què s'està produint" a la xarxa Micropobles, una altra iniciativa per promoure que la ciutadania traslladi la seua vida personal i laboral a l'entorn rural despoblat.
   

 

Participació