Quanta població ha perdut el teu poble en l'últim segle?

Una iniciativa ciutadana vol conscienciar del despoblament rural amb un sol clic

Paüls ha perdut més de la meitat de la seua població des de 1899
Paüls ha perdut més de la meitat de la seua població des de 1899 | Cedida
Aguaita.cat
14 de desembre del 2020
Actualitzat a les 9:48h
Des de la Revolució Industrial que l'evolució demogràfica ha anat despoblant els pobles per omplir ciutats. Durant molts anys a Catalunya, les grans ciutats han aplegat població de zones rurals que es desplaçaven a la ciutat a la recerca de noves oportunitats laborals. Ara, la iniciativa Repoblem -que promou el retorn als pobles- llança a la xarxa un nou repte per prendre consciència del despoblament d'alguns municipis catalans.

En només un clic es pot comprovar l'evolució demogràfica de la població que es vulga. Per fer-ho, cal teclejar la fórmula del "nom del poble" + "habitants" a Google i automàticament el gegant dels buscadors mostrarà una gràfica evolutiva des del 1900 fins al 2018 basada en dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Des de Repoblem animen a la ciutadania a fer-ho i a "valorar com a consumidors què s'està produint" a la xarxa Micropobles, una altra iniciativa per promoure que la ciutadania traslladi la seua vida personal i laboral a l'entorn rural despoblat.