Obituari

Mor el riberenc Francesc Xavier Ciuraneta, bisbe emèrit de Lleida

Nascut a la Palma d'Ebre, va ser una de les veus que més va defensar l'art de la Franja en el context d'enfrontaments per les obres del Museu de Lleida

per Redacció , 11 de novembre de 2020 a les 13:13 |
Francesc Xavier Ciuraneta | Wikipèdia
El riberenc Francesc Xavier Ciuraneta Aymí, nascut a la Palma d'Ebre i bisbe emèrit de Lleida, ha mort este dimecres als 80 anys. Nascut a la Palma d’Ebre el 12 de març de 1940 i ordenat sacerdot a Tortosa el 1964, Ciuraneta va ser també bisbe de Mallorca abans del seu periple a la diocesi lleidatana, que va ser del 1999 al 2007.

El bisbe va ser una de les veus que més va defensar l'art de la Franja en el context d'enfrontaments per les obres d’art del Museu Diocesà de Lleida amb la diòcesi de Barbastre-Montsó. Esta ferma postura li va portar problemes amb algunes instàncies del Vaticà, que li van exigir en diverses ocasions que facilités el lliurament de les obres, una petició que mai no va ser acceptada pel sacerdot.


L'any 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. El funeral serà este dijous a la Catedral de Lleida.

 

Participació