La pluja acumula més de 100 l/m2 en diversos punts de les Terres de l'Ebre

Els registres més destacats són els 156,2 l/m2 al massís del Port, els 105 l/m2 a Rasquera o els 104 l/m2 a l'Observatori de l'Ebre, a Roquetes

per Redacció , Roquetes, 6 de novembre de 2020 a les 15:57 |
@miqalonso
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La pluja d'esta passada nit ha deixat registres d'acumulació de més de 100 litres per metre quadrat en alguns punts de les Terres de l'Ebre. Els registres més destacats són els 156,2 l/m2 al massís del Port, els 105 l/m2 a Rasquera o els 104 l/m2 a l'Observatori de l'Ebre, a Roquetes. Este divendres es manté la possibilitat de superar de forma local el llindar del 100 l/m2 de pluja acumulada en 24 hores al Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. Protecció Civil manté l'alerta del pla INUNCAT i afegix l'avís, durant la propera matinada, per a les comarques del terç nord-occidental de Catalunya, excepte la Vall d'Aran.

La pluja ha caigut amb molta intensitat la passada matinada a les Terres de l'Ebre, amb xifres com la d'Aldover, on han caigut 48,4 l/m2 en 30 minuts. En este municipi s'han acumulat 90 l/m2.


Es preveu que les precipitacions es tornen a intensificar entre el matí i la tarda d'este dissabte i puguen tornar a superar el llindar dels 20 litres per metre quadrat, de forma generalitzada, excepte a la Vall d'Aran i el Baix Empordà. La precipitació anirà acompanyada de tempesta i és possible que done lloc a fenòmens de temps violent. També es manté la maregassa i el fort onatge este divendres i fins a la matinada de dissabte, amb onades que poden superar els 2,5 metres a tot el litoral català.

Protecció Civil recomana extremar les precaucions en la mobilitat mentre dure l'episodi de fortes pluges. Cal evitar desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixar a garatges, especialment a zones costaneres, mentre dure el temporal. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades ni apropar-se a espigons i esculleres.

 

Participació