El Consell Comarcal de la Terra Alta activa un servei de suport psicològic telefònic per a la gent gran

El servei de suport i acompanyament a l'impacte emocional per la pandèmia s'oferirà els mesos de novembre i desembre

per Redacció, Gandesa | 29 d'octubre de 2020 a les 16:10 |
Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal de la Terra Alta activarà un servei de suport psicològic telefònic per a la gent gran arran de la pandèmia durant els mesos de novembre i desembre. A la comarca el 29,26% de la població té més de 65 anys i l'àrea d'Atenció a la Ciutadania i Benestar del Consell ha engegat el servei d'assistència psicològica telefònica 'Estem per tu' adreçat a persones grans. A més d'acompanyar i donar suport per l'impacte emocional que pot generar la pandèmia, que augmenta la sensació de vulnerabilitat i por d'este grup social, també vol ser un espai de prevenció per possibles situacions de necessitat o de risc. Les persones interessades en este servei han de demanar cita prèvia trucant al Consell Comarcal.

La introducció dels tests d'antígens és fruit de la col·laboració amb el Laboratori de Referència de Catalunya, adjudicatari de la licitació de la gestió del laboratori de la Clínica Terres de l'Ebre. Les noves eines amb què s'ha dotat la Clínica Terres de l'Ebre permeten donar els resultats als pacients "amb la urgència que requerix el moment" i millorar el temps de resposta del diagnòstic.

 

Participació