Les proves PCR fetes als treballadors de Padesa i Paumar detecten 16 positius

Salut no preveu prendre mesures excepcional en estos centres de producció degut al baix índex de prevalença i la tasca dels serveis de prevenció i riscos

Laboratori
Laboratori | Europa Press
Aguaita.cat
11 d'agost del 2020
Actualitzat a les 17:02h
Les proves PCR del cribratge massiu realitzat als centres de producció de Padesa i Paumar a Roquetes i a Amposta han donat 16 positius, fet que suposa una prevalença de l’1,72%, segons ha informat este dimarts a la tarda el departament de Salut. En total van realitzar-se 927 proves, de les quals 518 corresponen als centres de Padesa i Paumar a Roquetes i 409 al centre de Padesa d’Amposta. Per empreses, a Padesa s’hi van realitzar 827 proves amb 11 positius i a Paumar-que presta serveis per a Padesa- se’n van realitzar 100, amb 5 positius.

“El baix índex de prevalença i la tasca realitzada pels serveis de prevenció de riscos laborals fan que no s’hagen de prendre mesures excepcionals en estos centres”, apunta Salut en una nota de premsa. Els serveis d’epidemiologia de les Terres de l’Ebre així ho han constatat i han destacat la tasca prèvia pel que fa a les mesures preventives de Padesa com són el distanciament, les mesures organitzatives, les barreres físiques com mampares, el rentat de mans o la utilització d’EPI amb què s’estava treballant.

Els cribratges als centres de Roquetes i d’Amposta d’estes empreses van fer-se els dies 30 i 31 de juliol i el 3 i 4 d’agost, respectivament.

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre ha volgut destacar “la coordinació de tots els implicats en la realització d’este cribratge, tant de les empreses implicades, Salut Púbica, el Servei d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM), l’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre i el laboratori de l’ICS Camp de Tarragona – Terres de l’Ebre”, conclou la nota.