Tortosa retirarà la medalla d'or de la ciutat al rei emèrit Joan Carles I

Els motius han estat l'escàndol de corrupció i l'eminent fugida del país per part de l'exmonarca

per Aguaita.cat , Tortosa, 5 d'agost de 2020 a les 15:00 |
El rei emèrit espanyol, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat avui dimecres, que proposarà en el proper ple de l'Ajuntament la retirada de la medalla d'or de la ciutat que Tortosa va atorgar a l'exmonarca. "La medalla d'or de la ciutat és un dels màxims reconeixements que pot atorgar l'Ajuntament de Tortosa i el rei emèrit Joan Carles I no n'és mereixedor", ha afirmat Roigé, que espera rebre el suport de la resta de grups parlamentaris i poder condemnar així juntament este indigne comportament.

Roigé ha aprofitat també per a evidenciar com la justícia espanyola seguix sent obertament irregular i imparcial: "A l'Estat espanyol la justícia no és igual per a tothom", ha dit. "Tots hem vist la bel·ligerància de l'Estat per empresonar i mantenir a la presó els presos polítics catalans, per haver convocat un referèndum, en canvi, ara s'ajuda un exmonarca a fugir del país", ha afegit.


Esta medalla va ser atorgada per unanimitat el 10 de juny de 1996 el ple de l'Ajuntament,
i va ser lliurada al monarca el 20 de juny de 1996 en el transcurs d'una visita institucional a Tortosa.

 

Participació