El president del CAT titlla el minitransvasament del “projecte més important el s.XX a Tarragona”

Redacció
31 de març del 2014
El president del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), Antoni Huber, ha afirmat que el minitransvasament d’aigua de l’Ebre a Tarragona és “el projecte més important del segle XX a la demarcació tarragonina”. Huber ha remarcat que este ministransvasament “es fonamenta en la concessió de 4 m3/segon dels 10 que es van recuperar de les pèrdues d’aigua dels canals de rec de la dreta i esquerra de l’Ebre; per tant, no hi detracció directa del riu”.

Estes declaracions les ha efectuat en el marc de l’acte d’entrega del premi que l’Associació Amics de l’Aigua ha atorgat al CAT “pels 25 anys de distribució d’aigua”. Entre els premiats en la catorzena edició també va haver-hi guardonats relacionats amb el CAT: a títol pòstum el qui va ser el primer president del Consorci, a més de director del projecte i execució de les obres Albert Vilalta González, i Francesc Vilaró i Rigol, per la seva trajectòria de gestor públic de l’aigua durant dècades, i que fou el primer Director General d’Obres Hidràuliques de la Generalitat durant la construcció de les instal·lacions del CAT.

El president del CAT, després d’agrair la distinció, va posar de relleu que “com a experiència d’un ens públic-privat sense ànim de lucre, ens congratula aquest reconeixement, que ho és per a tots els equips que en aquests 25 anys han treballat per que el Consorci d’Aigües de Tarragona pugui garantir la quantitat i qualitat d’un subministrament d’aigua gestionat amb eficiència i sostenibilitat”.