Aigües de Tortosa congela i fracciona el cobrament de factures a petites i mitjanes empreses i autònoms

Arran de la crisi pel coronavirus, també s'ha reduït a la meitat el cànon a l'àmbit domèstic i econòmic, i es garanteix el subministrament als més vulnerables

per Aguaita.cat , Tortosa, 14 d'abril de 2020 a les 16:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tortosa i l'empresa Aigües de Tortosa han implementat diverses mesures econòmiques per ajudar les famílies i les activitats econòmiques en els rebuts de l'aigua dels pròxims períodes, atesa la situació generada arran de la pandèmia de coronavirus. Amb este objectiu, una de les mesures suposa la congelació dels rebuts dels pròxims tres mesos a petites empreses i autònoms. A la vegada, estes factures podran ser fraccionades en un termini de 3 o 6 mesos sense cap interès afegit. Les empreses i treballadors autònoms que vulguen acollir-se a la congelació i fraccionament ho hauran de demanar a través dels canals de comunicació habilitats per Aigües de Tortosa: els telèfons 900 927 000 i 977 51 01 81, i la web http://www.aiguesdetortosa.cat 

Esta mesura s'uneix a la reducció ja anunciada del cànon de l'aigua, en un 50%, que s'aplicarà a les pròximes factures tant de l'àmbit domèstic com de l'activitat econòmica. Així mateix, Aigües de Tortosa garanteix el servei bàsic de subministrament d'aigua a tots els usuaris, i des dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Tortosa es vetlla perquè les famílies més vulnerables tinguen accés a l'aigua. 


Estes mesures les ha donat a conèixer aquest dimarts l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en la compareixença posterior a la reunió de seguiment de la Covid-19, la primera després dels dies festius de la Setmana Santa. Durant este període, la Policia Local de Tortosa ha aixecat una setantena d'actes per l'incompliment del confinament. D'altra banda, Roigé ha tornat a fer una crida al civisme de la ciutadania, davant el constant degoteig de guants escampats a la via pública, especialment prop dels supermercats. L'alcaldessa també ha estès esta crida a les persones que passegen els seus gossos a la via pública, ja que s'ha detectat que augmenta el nombre de persones que no en recullen els excrements. 
 

 

Participació