Tortosa posa fil a l'agulla per resoldre els problemes d'inundacions a Sant Llàtzer

Aigües de Tortosa executarà el projecte, en dues fases, que ha de resoldre de manera definitiva esta problemàtica als carrers Barcelona i plaça Unió

per Redacció, Tortosa | 27 de gener de 2014 a les 13:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


L'Ajuntament de Tortosa ha presentat avui les obres que han de permetre posar punt i final als problemes d'inundabilitat que es produeixen en episodis de fortes pluges a la Raval de Sant Llàtzer, a la confluència del carrer Barcelona i la plaça Unió. Este és un punt negre quan plou amb intensitat, que obliga a tallar el trànsit i genera problemes als baixos de la zona. Aigües de Tortosa executarà el projecte, en dues fases, que ha de resoldre de manera definitiva Esta problemàtica. 


Les obres, en esta primera fase, consisteixen en la construcció d’un embornal transversal al carrer Barcelona de 6,80 metres de llargada. El disseny d’aquest embornal ha de permetre l’evacuació més ràpida de gran part de l’aigua acumulada, ja que estarà connectat a dos tubs de diàmetre 315 mm amb les corresponents arquetes sifòniques per tal d’evitar olors als veïns de la zona. L’aigua acumulada dins dels dos sifons és renovarà de forma automàtica ja que també s’instal·larà una escomesa d’aigua potable dotada amb electrovàlvula que permetrà aquesta renovació periòdica. L'alcalde, Ferran Bel, ha explicat que el nou col·lector multiplicarà per cinc la capacitat d'evacuació d'aigües pluvials.

Estos treballs tindran una durada aproximada de dues setmanes. Entretant, Aigües de Tortosa està enllestint el projecte que ha d'evitar l’acumulació de la resta d’aigua de pluja de l’interior de la Plaça de la Unió, i que ha de conduir a l’eliminació total dels problemes en tot l'àmbit. Aquestes obres consistiran en la instal·lació d’una anella d’embornals al voltant de la mateixa plaça així com una nova canalització en paral·lel al pont de Tirant lo Blanc fins a l’avinguda Canigó. Tota aquesta actuació que es presenta avui és viable en la mesura que l'evacuació de les aigües pluvials es podrà en el marc també de les obres de construcció de la la nova escola de Sant Llàtzer i les d'urbanització del Pla parcial Temple Sud.

 

Participació