La Ràpita renova tot l'enllumenat públic

Es preveu substituir 2.581 punts de llum a tot el municipi i l’estalvi previst anual pot arribar als 85.000 euros | La primera fase dels treballs ha començat esta setmana i abasta els carrers Gorria, Sant Isidre, Constància i l'avinguda Constitució

Treballs de substitució de l'enllumenat a l'Avinguda Constitució.
Treballs de substitució de l'enllumenat a l'Avinguda Constitució. | Cedida
Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat el 05 de febrer a les 15:22h
Esta setmana han començat els treballs de remodelació integral de l’enllumenat públic de La Ràpita, amb l’inici de la fase de substitució dels fanals als carrers que concentren més comerç del municipi: Sant Isidre, Gorria, Constància l’avinguda Constitució. Es preveu substituir 2.581 punts de llum a tot el municipi i l’estalvi previst anual pot arribar als 85.000 euros.

La primera actuació se centra en la coneguda popularment com la ‘volta tonta’, on se substituiran 38 punts de llum, incloent la cimentació, els bàculs i les llums, algunes de les quals seran dobles. S’atén així una reivindicació històrica del veïnat i els comerciants, per aconseguir una il·luminació de flux uniforme i amb uns fanals alhora d’estètica moderna i funcionament eficient.

L’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, ha valorat la importància de l’actuació: “Comencem uns treballs llargament esperats de millora de l’enllumenat públic, que en esta primera fase solucionaran una de les mancances que teníem al nucli de la població i es continuaran estenen la millora a la resta del municipi, de manera se solucionen les mancances existents en l’enllumenat i de retruc es genera un estalvi important pel que fa al consum energètic al nostre poble”, ha assegurat.

L’empresa SECE, adjudicatària del servei de manteniment i enllumenat de La Ràpita, és l’encarregada de dur a terme esta actuació, que enceta la remodelació de bona part de l’enllumenat públic del municipi. Es tracta d’una intervenció ambiciosa, que té un pressupost de 762.000 euros, a sufragar en 10 anys dins del nou contracte de manteniment signat amb l’Ajuntament. De resultes d'estos treballs, l’Ajuntament rapitenc preveu un estalvi aproximat del 44% de la despesa actual, arribant als 85.000 euros d’estalvi a l'any.

Dels 2.581 punts de llum en els que s’intervindrà, la meitat se substituiran per llums led i l’altra meitat seran d’halur metàl·lic, eliminant les bombetes de vapor de mercuri, de gran consum. La llum de color groc serà substituïda per la de color blanc a tot el municipi, que amb esta actuació eliminarà la irregularitat lumínica actual per aplicar una uniformitat en tres graus, en funció del tipus de vial, en qualsevol cas complint els paràmetres de luminància fixats per la normativa en matèria de contaminació lumínica.