municipal

L'Ajuntament de Tortosa nomenarà un nou defensor de la ciutadania

L'actual, Joaquim Ricard, hauria manifestat la seua voluntat de deixar el càrrec per motius personals | Movem Tortosa retira la moció que havia presentat després d'arrencar el compromís de l'alcalde

per Redacció , Tortosa, 9 de gener de 2018 a les 11:16 |
Imatge d'arxiu del ple de Tortosa. | ACN / A. Ferràs
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Movem Tortosa ha retirat finalment la moció que havia presentat per al ple d’este mes de gener en què reclamava les memòries dels últims 5 anys en relació a les queixes i denúncies que els tortosins i tortosines havien fet arribar al Defensor de la Ciutadania, Joaquim Ricart, que no compareix des del 2012, tot i que ho hauria de fer anualment al mateix ple, tal com marquen els estatuts d’esta instutició.

Segons ha informat la confluència d’esquerres, l’alcalde s’ha compromès davant la formació en junta de portaveus a nomenar un nou defensor de la ciutadania en el transcurs del proper mes, ja que, segons s’ha informat, Ricart, per "motius personals", vol deixar el càrrec.


El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, va explicar en el ple d’este dilluns que més enllà del nomenament del nou defensor o defensora també s'ha arribat al compromís de tenir per part de tots els grups polítics municipals tota la informació dels anys 2013 al 2017.

En este sentit, Movem Tortosa, fa una valoració molt positiva de la seua denúncia "perquè ha posat de relleu, una vegada més, que a Tortosa moltes coses no funcionen i quan les posem damunt de la taula, per activa o per passiva, el govern municipal es veu obligat a moure fitxa".


Jordan espera que "en breu hi haja una proposta de nou defensor de la ciutadania i que l'Ajuntament faça la difusió i publicitat d'esta institució atès que és ínfima en els moments actuals".
 

 

Participació