La UGT de l'Ebre crida a la mobilització pel bloqueig de la negociació col·lectiva i la precarietat laboral

La concentració serà el proper dijous, 23 de març, a les 11 del matí, davant de la seu dels sindicats de Tortosa

Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a les 17:39h
Imatge d'arxiu d'una mobilització convocada pels sindicats.
Imatge d'arxiu d'una mobilització convocada pels sindicats. | Eduard Mas
La UGT de Terres de l'Ebre ha convocat per al proper dijous, 23 de març, a les 11 hores, una concentració davant de la seu dels sindicats de Tortosa. El secretari general del sindicat a l'Ebre, Valentí Marín, ha explicat que "continuant amb les mobilitzacions del passat mes de desembre i de febrer, la UGT i CCOO convoquen a tot l'Estat espanyol a una jornada de mobilitzacions sectorials contra el bloqueig de la negociació col·lectiva i la precarietat laboral". Tot i això, a Tortosa, la convocatòria l'ha realitzat la UGT en solitari.

"En este moment des del sindicat s'està intentant que la patronal s'assegue a negociar unes pujades salarials raonables. Des de fa uns anys cap aquí, s'ha produït una important pèrdua del valor dels sous, i durant este període també han disminuït els llocs de treball i els que s'han creat ho han fet amb salaris molt baixos", ha denunciat Marín. Des de la UGT s'entén que "tenint en compte este context, i que actualment hi ha una inflació del 3%, si es vol que s'inicie un procés de recuperació real de l'economia, els sous s'haurien d'augmentar fins a un 3%", afegix.

El secretari general del sindicat a l'Ebre ha advertit que "si no hi ha uns mínims d'increments salarials, la situació econòmica del país no revertirà", i ha comentat que l'objectiu d'esta mobilització de protesta és intentar que canvie este escenari.

A més, a les Terres de l'Ebre, segons Marín, "hi ha un greuge comparatiu respecte la resta de Catalunya". Ha exemplificat que "si la renda catalana és 100, la mitjana de les quatre comarques ebrenques seria 75". "Si comptem que en els últims anys el pes del salari dins de la renda ha baixat del 52% al 47%, la situació encara és més greu, per tant és necessari sortir al carrer i denunciar-ho", ha conclòs.