Els pèrits de l’Institut Geològic Miner declaren que per a plataformes com Castor calen informes sísmics previs

Recorden que en cas de sisme, les “bones pràctiques” aconsellen paralitzar o disminuir la injecció de gas

per ACN , Vinaròs, 6 de juliol de 2016 a les 13:01 |
Imatge d'arxiu de la plataforma marina del Castor durant la seua construcció. | Escal UGS
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els tècnics de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) que van elaborar un informe sobre la relació entre les sèries sísmiques i l’activitat d’injecció de gas a la plataforma Castor van declarar este dimarts com a pèrits davant del titular del jutjat número 4 de Vinaròs que investiga el cas. Els pèrits, que van arribar a la conclusió que hi havia dos tipus d’activitat sísmica a la zona, tots dos atribuïbles a l’activitat d’injecció de gas, han declarat que davant de projectes com este la literatura científica recomana fer estudis de perillositat sísmica abans de començar l’activitat, així com una monitorització constant de la sismicitat durant el seu desenvolupament.

Els dos pèrits han considerat que en este tipus d’activitat s’hauria d’incloure un estudi de perillositat sísmica, i han subratllat que quan es tracta d’estructures molt costoses i amb risc “evident” per al medi ambient, l’economia i les persones, “sembla convenient” fer els estudis de sismicitat per minimitzar els riscs.


Davant del fet que l’empresa ESCAL UGS seguisca amb l’activitat d’injecció de gas tot i el sisme de magnitud 3 del 13 de setembre del 2013, els dos pèrits han explicat que si bé la microsismicitat és un risc “inherent” a este tipus d’activitat, magnituds 2, 5 i 3 són “massa elevades”. Per això han indicat que “les bones pràctiques” aconsellaven valorar la paralització de la injecció o, si més no, la disminució de la injecció de gas.

 

Participació