Expedient sancionador pels bous capllaçats de l'agost a Deltebre

Arran d’una denúncia interposada per l'associació animalista ACTYMA

per Redacció , Deltebre, 28 de desembre de 2015 a les 10:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament als Animals (ACTYMA) ha rebut una notificació de la Delegació Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, anunciant a l’entitat, en qualitat de denunciant, que ha iniciat expedient sancionador als organitzadors dels bous capllaçats que es van dur a terme l’agost passat a Deltebre, per presumpte incompliment de la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous.

La denúncia es va interposar per diferents infraccions en la celebració de dos bous capllaçats en este municipi, entre les quals Actyma cita la presència de vehicles a motor. En el primer bou, explica l’associació en una nota de premsa, “no es va disposar de servei d’ambulància -atès que esta hauria marxat a trasladar un ferit a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa-, quedant l’espectacle sense servei mèdic, i en lloc de suspendre el correbou, tal com obliga la llei, es va continuar amb el bou capllaát”, afirma. Així mateix, denuncia que hi van participar menors: “La inconscència d'alguns pares va implicar fins i tot pujar nens petits a braços per córrer darrere dels bous, i ni els nens ni els seus pares van ser alertats”. Finalment, exposa en la nota que “també es va produir maltractament animal en la descàrrega dels animals del camió “com si fossen enderrocs” i es tindre mala praxi “inclinant als bous sense miraments i posant-los de costat de manera desorbitada”.


ACTYMA asegura que “celebra” que se sancione a l'Ajuntament de Deltebre pels fets denunciats, “ja que la batalla legal duta a terme significa una victòria contra els responsables de tantes infraccions ocorregudes en estos espectacles”.

 

Participació