Actyma interposa denúncies contra els bous capllaçats de Godall i la Cava

Imatge del bou capllaçat de la Cava.
Imatge del bou capllaçat de la Cava. | Actyma
Redacció
20 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:43h
L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal ha presentat dues denúncies més davant la Delegació Territorial del Joc i d'Espectacles a les Terres de l'Ebre, contra els organitzadors i controladors de correbous de Godall i la Cava (Deltebre), per presumptes infraccions de la LLEI 34/2010 de Regulació dels festes tradicionals amb bous. 

Una de les denúncies s'ha interposat per la presumpta participació de xiquets en un correbou celebrat a Godall, el 4 d'agost de 2015, en la modalitat de bou capllaçat. Els controladors haurien permès els nens participessen corrent en el recorregut del bou, "amb el perill de ser atrapats pel toro", addueixen els animalistes que defensen que els xiquets, com a espectadors, "tan sols poden estar en grades o balcons en el cas de bous capllaçats pels carrers". 

Una altra de les denúncies s'ha interposat per les presumptes infraccions en la celebració de dos bous capllaçats més celebrats a la Cava 15 d'agost de 2015. D'una banda, Actyma denuncia que hi va haver presència de vehicles de motor, fet que qualifiquen com a "modalitat fraudulenta"; també denuncien l'absència de l'ambulància en el primer bou capllaçat, ja que el toro "va banyegar a un participant i l'ambulància es va emportar el ferit a l'hospital de Tortosa quedant l'espectacke sense servei mèdic i, en lloc de suspendre el correbou, tal com obliga la Llei, es va continuar amb el bou capllaçat. D'altra banda, també denuncien la participació de xiquets en el recorregut dels bous capllaçats i també s'hauria produït, al·leguen, "maltractament animal" en descarrer els bous del camió "inclinant als toros". 

ACTYMA sol·licita que s'incoen expedients sancionadors contra els responsables d'estos espectacles denunciats.