Alba Dalmau guanya el XXIIIè Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar

Entre les 16 obres presentades 'Bategant' ha estat la seleccionada per obtenir este premi valorat en 3.000 euros i la publicació per Cossetània Edicions

Redacció
11 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:12h
Anna Dalmau, guanyadora del premi.
Anna Dalmau, guanyadora del premi. | Cedida

Anna Dalmau, guanyadora del premi. Foto: Cedida


Bategant, una obra amb personatges senzills i intimistes que s’entrellacen per explicar-nos la seua intensa existència és l’obra que ha seduït al jurat del XXIIIè Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar.  Entre les 16 obres presentades d’arreu de Catalunya l’obra guanyadora ha estat la d’Alba Dalmau la que ha captivat al jurat. L’autora, barcelonina, de 27 anys, compta amb una àmplia experiència literària i passió per l’escriptura. El 2011 va guanyar el premi Recull de Blanes amb la novel·la “Vonlenska”, editada per Pagès Editors.

Dalmau va marxar a viure als Nova York (Estat Units) durant dos anys i mig, on va escriure –literalment, en diverses cafeteries de Brooklyn- Bategant. “Tenia ganes d’escriure una novel·la amb acció però també amb personatges senzills, intimistes. De fet, aquests personatges es troben condicionats, tancats en si mateixos, per l’indret on viuen, i també per una data al calendari molt rellevant” subratlla Dalmau.

El premi està dotat amb 3.000 euros  i la publicació per Cossetània Edicions. El lliurament es farà en el marc de la celebració de Sant Jordi a l’Ametlla de Mar, al castell, com es fa habitualment.

Per la seua part, la regidora de Cultura, de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo ha subratllat que “este premi consolidat és una aposta de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar per la cultura i la llengua catalana”.

El jurat d’este premi convocat per l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, està destinat a encoratjar les joves plomes, escriptors en català menors de 40 anys, i ha estat format en esta edició per Joan Rebull, pintor, Marta Magrinyà, escriptora, Judit Juncosa, editorial Cossetània, Eva del Amo, regidora de Cultura. Manel Alarcón, ha estat el coordinador del premi i Dani Boquera el secretari.