Javier Reverté (PSC) assumix l'alcaldia de la Ràpita amb la promesa d'un altre estil de fer política

'Xapo', empresari de l'oci i la restauració, reitera el seu compromís amb projectes com un hotel flotant al mar

El socialista Javier Reverté, nou alcalde de la Ràpita.
El socialista Javier Reverté, nou alcalde de la Ràpita. | ACN (Jordi Marsal)
Redacció
17 de juny del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 14:25h

L'empresari de l'oci i la restauració Javier Reverté, cap de llista del PSC a les eleccions municipals a la Ràpita, ja és nou alcalde del municipi. En un concorregut ple d'investidura, el nou batlle, conegut com popularment a 'Xapo', no ha defraudat els seus seguidors i ha promès formes de fer política allunyades de la institucionalitat. Després de tombar la majoria absoluta d'ERC a les urnes assolint vuit regidors, la candidatura socialista ha rebut el suport dels dos edils de Junts, la de la Ràpita XXI-Ara Pacte Local i de Futur la Ràpita (Comuns). 'Xapo' ha estès la mà per treballar amb l'oposició però ha reiterat la seua aposta per tirar endavant controvertits projectes anunciats en campanya com l'hotel flotant al mar.

El particular i personal estil d'entendre la política institucional de Reverté, visible durant la campanya, s'ha manifestat ja dins del consistori de forma evident des del minut zero, en el mateix ple d'investidura. Després de rebre la vara d'alcalde, de mans del regidor de més edat, l'independent Pedro Hernández, i de les intervencions dels diferents portaveus dels grups municipals, el recentment investit batlle ha finalitzat la lectura del seu discurs institucional llençant els papers sobre la taula. "Bé, això és el discurs que m'han escrit: ara vaig a parlar jo", ha avisat 'Xapo'.

El nou alcalde, al capdavant de la llista batejada com a Progrés per la Ràpita-PSC, ha demanat tant a l'oposició com al veïnat"només mirar pel poble" i evitar entrar en "debats polítics que no toquen". "Això és un poble, qui vulga fer política constructiva de partit que passe de la Ràpita de llarg. Anem a treballar pel poble tots", ha manifestat. Tot seguit, ha assegurat que entra a la política "per servir al poble, no per manar" i ha demanat la vara d'alcalde entre els riures del públic.

"Esta vara és de tots vosaltres: vaig dir que no havia un alcalde sinó que ho som tots. Quan entreu per la porta de l'Ajuntament, igual jo que vosaltres, tenim els mateixos drets que ens atenguen i ens tinguem el mateix respecte a tots. S'han acabat les cites prèvies", ha proclamat Reverté, provocant un llarg i entusiasta aplaudiment de la majoria del públic.

Tampoc han faltat moments per a les emocions i mostres d'afectes personals, dins de la mateixa corporació. La seua exparellla, Helena Queral, portaveu de Junts per la Ràpita -una de les tres forces que dona suport al PSC en el govern-, no ha pogut evitar les llàgrimes en el moment de la seua intervenció quan ha volgut posar de relleu la persona del nou alcalde. 'Xapo' no ha dubtat d'aixecar-se de la seva cadira i acudir a abraçar-la emotivament enmig dels aplaudiments del públic.
 

Els 17 regidors que composen la nova corporació per al mandat 2023-2027. Foto: ACN (Jordi Marsal)


A la finalització del ple, l'investit batlle de la Ràpita ha reivindicat la seua personalitat i el seu estil. "No he de canviar la meva forma de fer: ni la vara ni ser alcalde llevarà Xavi Reverté, 'Xapo'. Busco ser una persona propera, que complix lo que ha promès i que sàpiguen que este Ajuntament estarà obert a tot el poble", ha refermat.

L'alcalde ha anunciat que el dilluns el govern es posarà a treballar. Ha reiterat el seu compromís amb els projectes dels quals va fer bandera durant la campanya i que van ser objecte de llarg debat i controvèrsia. És el cas de l'hotel flotant en aigües marines. Segons ha avançat Reverté, dijous es reunix ja amb Costes de l'Estat i Ports de la Generalitat per avançar en la seua ubicació. 'Xapo' també ha refermat la seua voluntat d'implantar una escola d'hostaleria i impulsar un projecte 'smart city'.

ERC assumeix el paper d'oposició

Després de la derrota electoral sense pal·liatius d'ERC, que va passar de tenir majoria absoluta amb deu regidors a quatre, el ja excalcalde i candidat, Josep Caparrós, va anunciar que no agafaria l'acta de regidor. En el seu lloc, Èrika Ferraté ha assumit el paper de portaveu i cap visible de l'oposició municipal.

"Els resultats no han estat els desitjats i, per això, hem assumit les responsabilitats que corresponien. Hem escoltat la voluntat del poble i l'hem respectat: així és la democràcia", ha manifestat Ferraté, tot entomant la tasca de fer oposició, com a forma de "millorar l'acció de govern". "Assumim la funció de defensar els drets i necessitats dels ciutadans i ciutadanes vetllant perquè el seu govern siga transparent, eficient, inclusiu i socialment just", ha tancat.

La candidatura de 'Xapo' com a alcalde ha estat l'única presentada al ple i ha aconseguit els vots favorables dels partits que formen el pacte de govern: a banda dels mateixos socialistes; han votat a favor els dos regidors de Junts; la regidora de La Ràpita XXI, Francina Molina; i el regidor de Futur la Ràpita-Movem, Ivan Subirats. Els quatre regidors d'ERC i el de Més Ràpita, Pedro Hernàndez, s'han abstingut.

A banda de Caparrós, este dissabte no han acabat prenent possessió de la seua acta dos regidors socialistes elegits el 28-M. Són Núria Nogueron i Gabriel Subirats, que han estat substituïts Judith Ferragut i Jennyfer González.

"La campanya s'ha acabat, carinyos"

Fins i tot, el final del ple de la investidura ha mantingut el mateix to mostrat durant la sessió. 'Xapo' ja s'aixecava de la cadira d'alcalde per a rebre les felicitacions quan el secretari municipal l'ha advertit que havia d'aixecar la sessió per tancar formalment el ple. "Bé, és la primera vegada", s'ha excusat. "S'aixeca la sessió: no hi ha pastes, pastissets, ni res. La campanya s'ha acabat, 'carinyos', cadascú a casa d'ell", ha etzibat com a colofó final.