1 de 10

Movem Tortosa i el PSC es presenten en coalició a les municipals del 28-M

Les dos formacions concorreran amb una candidatura unitària encapçalada per Jordi Jordan

Presentació de la candidatura unitària , este dimecres. | Cedida
per Redacció, Tortosa | 15 de març de 2023 a les 19:06 |


Movem Tortosa i el PSC concorreran junts en coalició a les properes eleccions municipals del 28 de maig, segons han anunciat els líders de les dos formacions este dimecres en roda de premsa. 


Els dos partits han acordat formar a la capital ebrenca una "candidatura unitària, transversal i àmplia" per aconseguir "el canvi" en el govern municipal que la falta d'entesa entre les "forces progressistes" ha impedit en els últims mandats. L'acord s'ha tancat en els últims dies i els dos partits treballaran ara per presentar "un programa i unes propostes" electorals comunes per a Tortosa. "Hem de donar un tomb a la ciutat", ha defensat Víctor Grau, candidat del PSC. "Presentem l'acord amb molta il·lusió perquè part de la ciutat desitjava esta entesa", ha afegit Jordi Jordan, candidat de Movem.

El candidat de Movem Tortosa, Jordi Jordan, encapçalarà la llista i la representació dels dos partits serà "proporcional a la força" que actualment tenen els dos grups municipals a l'Ajuntament (amb cinc i tres regidors de Movem i PSC, respectivament). L'acord s'anirà concretant en els pròxims dies, des de l'eslògan definitiu, als membres i l'ordre de la candidatura, com els projectes.


Jordan i Grau han destacat "l'entesa personal" que ha existit entre ells des de les primeres converses informals i han assegurat que, "en termes generals", l'acord ha estat fàcil de tancar per la voluntat compartida "d'aconseguir el canvi" en el govern municipal de Tortosa. Jordan ha reconegut que no s'ha intentat que ERC o la CUP se sumen a la coalició, "i que no seria fàcil", però els ha animat a "acabar-se sumant al govern progressista i de canvi" que defensa la nova candidatura dels progressistes i els socialistes.

L'acord s'ha tancat "en clau de Tortosa ciutat" i els dos partits "faran el seu camí" en la resta de municipis de les Terres de l'Ebre, sense descartar altres "pactes de progrés al territori". Els vots que s'obtinguen sumaran per al PSC en l'àmbit del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Per la seua banda, el candidat del PSC, Víctor Grau, ha assegurat que han trobat "sinergies polítiques importants" entre els dos partits i moltes propostes programàtiques comunes. "Calia donar l'oportunitat a la ciutadania d'optar per una coalició que done un altre aire i una altra manera de fer política a la ciutat, més democràtica, més transparent, dinàmica i ambiciosa", ha reivindicat el líder socialista.

Jordan considera que la coalició Guanya Tortosa que formaran amb el PSC "oferirà, ara sí", "un projecte de ciutat en positiu" que "ha de viure de la diferència i de la pluralitat" que representen les dos formacions polítiques. El candidat ha "agraït la generositat" del candidat del PSC i que els dos partits hagen dixat de banda "els interessos de partit" per aconseguir "un tomb" en la política municipal. "Si l'acord s'ha segellat, és per la voluntat de Víctor Grau i jo mateix en els últims dies", ha assegurat Jordan.

 

Participació