1 de 10

La Ràpita habilita un espai per a joves que vulguen gravar programes de ràdio i podcast

L'equipament es troba al Maset Espai Jove

Espai per a la creació de continguts al Maset Espai Jove de la Ràpita | Ajuntament de la Ràpita
per Aguaita.cat, La Ràpita | 3 de febrer de 2023 a les 20:08 |
L’Ajuntament de la Ràpita, a partir de la iniciativa de Ràdio Ràpita, habilita un espai per a la creació de continguts al Maset Espai Jove. Este espai presta al jovent l’oportunitat de gravar programes de ràdio i podcast amb les eines adients per emetre’ls a través de l’emissora local o publicar-los al web radiorapita.cat. A més, també hi ha l’opció d’emetre contingut visual en streaming si les persones interessades disposen del material necessari i el seu propi canal.

La regidora de Mitjans de Comunicació, Oona Tomàs, destaca que “esta iniciativa ens permet apropar la ràdio local a la ciutadania i, en este cas, al jovent del nostre poble, al mateix temps que oferir contingut nou adreçat a un públic diferent”. El regidor de Joventut, Rafa Balagué, afegix que “el Maset és el lloc idoni perquè els joves tinguen el seu espai per engegar nous projectes, aprendre el funcionament del món radiofònic i fomentar les seues habilitats creatives i comunicatives”.


La idea sorgix perquè, actualment, hi ha un grup de joves que grava un programa radiofònic sobre futbol als estudis centrals de Ràdio Ràpita, el qual s’emet per l’emissora i per YouTube. Amb esta iniciativa, el consistori habilita un espai del Maset d’acord amb les seues necessitats i capacitats. Amb la creació de l’espai, hi ha la voluntat de fer extensiva esta proposta a la resta de jovent que vulga gravar i emetre contingut radiofònic. Les persones interessades han de posar-se en contacte amb Ràdio Ràpita.

Per gravar un podcast o un programa, no és necessari tenir coneixements previs sobre el funcionament de les taules de so i la microfonia, ja que, en cas que hi hagi noves peticions, serà el personal de l’emissora municipal qui explicarà i formarà les persones interessades.

 

Participació