1 de 10

El Meteocat activa l'avís de perill per fred a l'Ebre durant el cap de setmana

Temperatures sota zero a Ribera d'Ebre i Terra Alta

Foto d'arxiu | Pexels
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 27 de gener de 2023 a les 20:04 |
L'onada de fred persistix i s'agreuja a tota Catalunya a partir d'este dissabte, amb l'arribada de temperatures molt baixes, tal com establix el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Pel que fa a les comarques ebrenques, Ribera d'Ebre se situa en franja taronja de perill alt, mentre que a Terra Alta, Baix Ebre i Montsià el perill és moderat.

Demà dissabte 28 les temperatures mínimes han quedat entre els 0 i els 3 graus i les màximes arribaran als 13 °C. La previsió per al diumenge 29 és que seguixen baixant lleugerament; a Ribera d'Ebre la temperatura mínima caurà als -2 °C, mentre que la màxima arribarà als 9 °C; Pel que fa a Terra Alta la mínima prevista és de -3 °C i la màxima de 6 °C; al Baix Ebre la mínima s'estima que ronde els 2 °C, i la màxima que arribe als 10 °C; finalment, al Montsià la mínima marcada és de 0 °C, mentre que màxima se situa també en 10 °C.


Pel que fa a la resta de Catalunya, la major part del mapa està marcat en taronja per perill alt per fred, i pocs municipis evitaran que el mercuri caiga sota els 0 graus. La predicció és de sis graus negatius a Girona, menys cinc a Lleida, menys un a Tarragona i quatre positius a Barcelona.

 

Participació