Movem Tortosa proposa convertir Santa Clara en un districte cultural i de creació artística

Defensa la idea de rehabilitar i convertir l’antiga església de Sant Francesc, de propietat municipal, en un centre de creació artística

Membres de Movem en la roda de premsa d'este dilluns al barri de Santa Clara. | Cedida
per Redacció, Tortosa | 23 de maig de 2022 a les 17:26 |
Movem Tortosa torna a posar damunt la taula la proposta de convertir el barri de Santa Clara en un districte cultural i de creació artística. Per arribar a este objectiu, la formació aposta per rehabilitar l’antiga església de Sant Francesc i transformar-la en un espai de creació artística.

La proposta arriba onze anys després de l’anunci de Bel i Roigé d’establir un centre de menors i les dependències de serveis socials de l’Ajuntament a l’església, de propietat municipal, que "mai s’ha arribat a materialitzar i que actualment està en desús i abandonament, més enllà d’alguns arranjaments inicials", segons recorda Movem en una nota de premsa. Un projecte que comptava amb un pressupost de 900.000€ i que havia d’estar acabat en 7 mesos per donar un espai de 600 metres quadrats al servei de la ciutat.


Movem Tortosa afirma que "este projecte només forma part d’una llarga sèrie de promeses que l’equip de govern de Roigé ha fet durant els últims anys i que no s’han complert, com les tres llar d’infants públiques, una a cada banda de riu i una al polígon industrial Baix Ebre, la zona d’oci al pont del tren, els tres aparcaments soterrats que s’havien de construir a la plaça del Rastre, als terrenys de Renfe i a la plaça de l’estadi de Ferreries respectivament, i la pista d’atletisme, per posar alguns exemples".

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, ha volgut posar en evidència les mancances del Barri de Santa Clara, amb moltes necessitats en rehabilitació d’habitatge i millora de la via pública. Per esta raó la formació progressista, ha criticat la priorització de grans obres a determinades zones de la ciutat per part de l’equip de govern de Roigé, "dixant la Tortosa antiga, característica i pintoresca abandonada a la seua sort", exposen.


La proposta defensada per Movem Tortosa vol ser el primer pas en la revitalització del barri, encabint este espai de creació artística dins la xarxa europea que utilitza antics edificis de propietat municipal per a rehabilitar-los i crear centres multidisciplinaris del món de l’art, que un cop rehabilitats, se cedixen a artistes locals per a la seua autogestió. En este sentit Jordan ha explicat que “fem esta proposta per què a Movem Tortosa creiem que a la ciutat tenim molt talent artístic que hem de recolzar i fomentar i a més, tenim el potencial per atreure’n molt de fora. Per fer-ho, la ciutat ha de liderar les polítiques culturals, aprofitant el patrimoni històric que tenim, com esta església del segle XVII que forma part del barroc popular, i que pot ser palanca de transformació del barri de Santa Clara, entre d’altres, i de les polítiques culturals de la ciutat. Amb este tipus d’actuacions complim amb dos objectius importantíssims: la recuperació i regeneració d’estos barris i la creació d’espais de creació artística que modernitzen i revitalitzen el món cultural de la ciutat”, ha apuntat.

 

Participació