Dol en la cultura i l'esport tortosí per la mort de Jordi Angelats als 89 anys

Va ser impulsor de l'entitat Cantaires de l'Ebre Delta, que va donar peu al Foment de la Sardana, el Grup de Danses Folklòriques o el Club Bàsquet Cantarires

Acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana.
Acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana. | Cedida
Redacció
14 de març del 2022
Actualitzat a les 17:22h
La mort de Jordi Angelats, als 89 anys, ha omplert de dol este dilluns el sector cultural i el de l’esport tortosí. Nombroses entitats, representants veïnals i també particulars han expressat a les xarxes socials el seu condol per la defunció de qui va ser impulsor de l'entitat Cantaires de l'Ebre Delta, que va donar peu al Foment de la Sardana, el Grup de Danses Folklòriques o el Club Bàsquet Cantaires.

 L'Ajuntament de Tortosa ha emès un comunicat lamentant la mort d’este “activista cultural”. “La seua tasca en l'àmbit de la cultura popular va comportar la creació de la coral Cantaires de l'Ebre Delta, entitat que posteriorment va donar pas també a altres associacions de caire social, com el Foment de la Sardana, el Grup de Danses Folklòriques o el Club Bàsquet Cantaires”, recorda el consistori. L'entitat esportiva, nascuda al 1968, va portar el nom de Tortosa per tot l'Estat espanyol amb un equip femení que, a la dècada dels 80, va conquerir els títols més importants del bàsquet. En reconeixement a la seua figura, el club havia nomenat Jordi Angelats com a president honorífic.

A les festes de la Cinta del 2019, l'Ajuntament de Tortosa va fer portadors de la Bandera de la Ciutat al Club Bàsquet Cantaires, en reconeixement als 50 anys de trajectòria. Jordi Angelats va ser-ne un dels portadors i la persona encarregada de fer arribar la bandera fins a l'escenari del parc Teodor Gonzàlez.

D'altra banda, l'acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, el desembre passat, va retre homenatge als creadors referents més veterans de la ciutat, amb Jordi Angelats com una de les persones homenatjades.

L’Ajuntament de Roquetes també s’ha sumat a les mostres de condol, tot recordant que Angelats va ser organitzador de la tarda de sardanes a les Festes Majors d’este municipi. El CD Tortosa també ha lamentat “profundament la mort del que fóra jugador i president de l’entitat”.

Les xarxes socials han fet públiques les nombroses mostres de condol: