MEDI AMBIENT

Onze banderes blaves per a les Terres de l'Ebre, dos més que l'any passat, les que recupera l'Ametlla de Mar

Els ports del CN l’Ametlla de Mar i el CN l’Ampolla també han rebut la bandera blava

per Redacció, Terres de l'Ebre | 11 de maig de 2021 a les 17:44 |
Platja de Sant Jordi d'Alfama, a l'Ametlla de Mar. | Cedida
Catalunya compta enguany amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius, tal i com ha anunciat este dimarts l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). El jurat internacional Bandera Blava 2021 ha distingit 97 platges, de les quals 11 a les Terres de l'Ebre, dos més que l'any passat. I és que la costa ebrenca recupera les bandeses que l'any passat no es van concedir a les platges de Cala Forn i Sant Jordi d'Alfama, de l'Ametlla de Mar.

Les platges ebrenques amb bandera blava són: 


L’Ametlla de Mar: Cala Forn, Sant Jordi d'Alfama, Calafató, Pixavaques i L’Alguer
L’Ampolla: Cap Roig i Les Avellanes

Sant Carles de la Ràpita: Parc de Garbí i Les Delícies
Deltebre: Riumar
Alcanar: Les Cases d’Alcanar-El MarjalPel que fa als ports esportius, se n’han distingit 22 arreu de la costa catalana. De les Terres de l'Ebre han rebut la distinció N. L’Ametlla de Mar i N. L’Ampolla. A més, 8 se situen a Girona, 8 a Barcelona i 4 a Tarragona. 

Un guardó reconegut a escala internacional

Un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

Este guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental.

L’obtenció d’esta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

 

Participació