La Guàrdia Civil intercepta a Riumar 28,5 quilos de tonyina roja pescada en època de veda

Els agents intercepten un vehicle amb cinc persones que transportaven el peix ja trossejat

Dos agents amb els trossos de tonyina roja.
Dos agents amb els trossos de tonyina roja. | Cedida
Aguaita.cat
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:39h
Agents de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil juntament amb la Patrulla de Protecció de la Naturalesa (PAPRONA) de Tortosa, van interceptar este dijous 28,5 kg. de tonyina vermella (Thunnus thynnus) a l'interior d'un vehicle que circulava per la zona de Riumar.

Els agents patrullaven per Riumar quan, a la sortida de la zona portuària de la urbanització van registrar un vehicle, a l’interior del qual van trobar diverses neveres amb peix trossejat i diversos estris relacionats amb la pesca recreativa.

El vehicle era una furgoneta ocupada per cinc persones que, després de ser identificades pels agents, no van poder aportar cap mena de documentació que acredités la procedència legal de la mercaderia, per la qual cosa es va requerir la presència de la patrulla de Seprona per confirmar si la carn que transportaven era de tonyina roja.

Els agents de la patrulla de Seprona van prendre mostres i van aixecar acta de denúncia infracció de la normativa per pescar tonyina vermella en època de veda.

La carn de tonyina vermella és molt apreciada pel seu sabor, textura i versatilitat culinària. Té un alt valor en el mercat alimentari i això genera activitats de contraban i pesca furtiva fora  dels controls de seguretat alimentària.

La mercaderia intervinguda va ser lliurada en el Centre Benèfic de Càritas Diocesana de L'Aldea, on s’analitzarà per determinar si és apta per al consum. Les actuacions han estat remeses a la Secció d'Agricultura i Pesca de la Subdelegació de Govern de Tarragona.