ART

El Museu d'Art Modern de la Diputació amplia la col·lecció amb set obres d'artistes del territori

Les peces es podran veure fins el 13 de juny en l'exposició "Adquisicions"

per Aguaita.cat, 22 d'abril de 2021 a les 19:42 |
L'obra | Eloi Tost/ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) ha ampliat i actualitzat la seua col·lecció d'art contemporani amb set noves peces de set artistes vinculats a la demarcació. En concret, de Carles Fargas, Anna Malagrida, Ro Caminal, Marcel Pey, Salvador Juanpere, David Mocha i Teresa Mulet.

Són creacions fetes entre els anys 80 i l'actualitat i hi ha fotografia, instal·lacions i obra gràfica. Totes es poden veure fins el 13 de juny al MAMT amb entrada gratuïta sota el paraigua de l'exposició Adquisicions MAMT. Les noves peces formen part de la Col·lecció Nacional d'Art i Col·lecció Nacional de Fotografia de la Generalitat, i el museu tarragoní en té la custòdia.


La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha apuntat que s'han tingut en compte diferents criteris a l'hora de seleccionar les peces. D'una banda que els artistes fossen de la demarcació o hi tinguessen alguna relació. També s'ha valorat la seva trajectòria nacional i internacional, que el MAMT no en tingués cap peça o fos d'una altra època, i finalment que haguessin fet algun treball al museu. "Reforcem l'aposta per autors de les nostres comarques", ha remarcat Llauradó.

Per la seua banda, Joan Josep Garcia, diputat de Cultura de la Diputació, ha destacat que des del MAMT es compleixen tres funcions: "conservació i preservació de les obres, suport a la creació i difusió de les obres que hi ha al museu". Alhora, ha indicat que abans de la pandèmia per l'equipament hi passaven unes 30.000 persones anualment.


Finalment, el director del MAMT, Manel Margalef, ha comentat que la mostra Adquisicions MAMT forma una col·lecció "diversa i des d'àmbits diferents". A més, ha posat en valor que les peces poden ser demanades per altres museus de Catalunya.

Les obres incorporades són Rue Châteaudun, d'Anna Malagrida; Moi, un noi. Reloaded 2, de Ro Caminal; XIV Iguanes, de Carles Fargas; The Burning Blade, de Marcel Pey; El misteri de la forma i la bellesa, de Salvador Juanpere; Bonavista, de David Mocha; i Camp de Control, de Teresa Mulet.

 

Participació