VÍDEO Roquetes dedica un carrer a l'antifeixista Neus Català

El carrer de la Raval de Cristo era l'únic del municipi que encara no tenia nom

per Aguaita.cat, Roquetes | 19 d'abril de 2021 a les 11:12 |
L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, durant la inauguració del carrer dedicat a Català. | Cedida
Roquetes dedica l'últim carrer del municipi que encara no tenia nom a l'antifeixista Neus Català (1915-2019), antifeixista supervivent al camp de concentració de Ravensbrütck. A la Raval de Cristo, on es troba el carrer en qüestió, es va celebrar també l'acte del 14 d'abril, commemorant els 171 anys com a municipi independent de Tortosa.

L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, destacava que "ja feia temps que se li volia fer aquest reconeixement a Neus Català, posant-li el seu nom a l'últim carrer del municipi que encara no en tenia", unes paraules a les quals afegia que "també se li hauria de realitzar un reconeixement com a mínim arreu de les Terres de l'Ebre".


La directora dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a les Terres de l'Ebre, Montserrat Ingla, va voler recordar que precisament el dimarts 13 d'abril es van complir dos anys de la mort de Neus Català a l'edat de 104 anys. Ingla afirmava que "amb aquest acte es feia justícia d'allò que Neus Català va significar per al nostre país".

Durant l'acte, l'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch també va pintar el mural 'L'amor no fa mal', davant les escoles de la Raval de Cristo. 


 

Participació