800 veïns de la Ràpita signen al·legacions contra el Pla per a la Protecció del Delta de l'Ebre del Ministeri

Un centenar tenen propietats afectades per les propostes que establix l'Estat i uns 700 veïns s'hi sumen per mostrar el seu desacord amb el pla

Al·legacions presentades per la ciutadania de la Ràpita.
Al·legacions presentades per la ciutadania de la Ràpita. | Cedida
Redacció
01 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:40h
L’Ajuntament de la Ràpita presenta les al·legacions de la Taula de Consens pel Delta al Pla per a la Protecció del Delta de l’Ebre, elaborat pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, tal com es va acordar en el ple ordinari del mes de març. Estes al·legacions aposten per combinar els moviments de sorres litorals i l’arribada de sediments fluvials com a estratègies complementàries per a preservar el Delta de l’Ebre. Per altra part, la Ràpita també presenta les 800 al·legacions que ha signat i presentat la ciutadania. Del total de les al·legacions presentades, 100 corresponen a persones amb propietats afectades per les propostes que establix el Ministeri i les 700 restants, a la ciutadania que vol mostrar el seu desacord amb el pla.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, agraïx la implicació del veïnat perquè “en estos moments és imprescindible sumar esforços entre la ciutadania i les institucions per defensar el nostre Delta i evitar l’aprovació de l’actual pla del Ministeri”, ha afirmat. Caparrós exposa que “és necessari que el Ministeri escolte el territori i aplique mesures consensuades” i destaca que “és per això que des de la Ràpita reclamem la protecció del Trabucador i l’execució del camí de guarda per protegir l’interior de la badia”.

Mitjançant les al·legacions, la Ràpita sol·licita al Ministeri que establisca les modificacions corresponents duent a terme les inversions necessàries, respectant l’actual línia de delimitació de domini públic marítim terrestre i treballant en la línia de salvar el Delta d'acord amb la Taula de Consens pel Delta. A més, demana que s’analitzen totes les alternatives existents per adoptar altres mesures a les propostes del pla, encaminades a salvaguardar la morfologia actual del Delta, protegir l’istme del Trabucador i mantindre el projecte del camí de guarda, i per tant, evitar el retrocés de 200 metres de l’interior de la Badia dels Alfacs.