XYZ torna al nucli urbà d'Amposta i intervindrà al Canal de la Dreta de l'Ebre

Els artistes poden presentar projectes d'instal·lacions fins al 2 de maig

per Aguaita.cat , Amposta, 31 de març de 2021 a les 09:27 |
Una de les instal·lacions de l'XYZ a la platja del Trabucador, l'any 2015. | Sirga Comunicació
El Pont Penjant d'Amposta, la platja del Trabucador, les torres de la Carrova i Campredó, i els Ullals de Baltasar han estat els protagonistes de les darreres edicions de XYZ - Convocatòria d'instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l'Ebre. Enguany, el certamen de periodicitat biennal torna al nucli urbà d'Amposta amb la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l'art contemporani i la ciutadania. En la cinquena edició, l'XYZ treballarà en l'espai urbà encaixonat del Canal de la Dreta de l'Ebre.

En este tram, el canal fa un recorregut quasi paral·lel al riu, en una desviació cap a l'interior del nucli urbà pel qual circula al descobert i crea un tall d'uns 10 metres d'amplada i quatre de profunditat. Així, les instal·lacions artístiques es plantegen com un reconeixement a la singularitat d'esta clivella urbana per la qual discorre l'aigua.


La lògica de XYZ parteix d'una convocatòria per a artistes i creadors residents a l'Estat Espanyol, que optaran a 4.000 euros per a la producció del projecte guanyador. Els interessats poden presentar convocatòria fins al 2 de maig. El jurat estarà format per tres professionals del món de l'art, amb la participació amb veu i sense vot d'un membre de la Comunitat de regants del Canal de la Dreta de l'Ebre, les comissàries d'XYZ Eva Cajigos i Antònia Ripoll, i l'equip del Centre d'Art Lo Pati, que escolliran els participants finalistes. Per acabar, un procés de vot popular acabarà decidint l'obra guanyadora del premi XYZ 2021. La intervenció guanyadora es formalitzarà durant la segona quinzena de juliol.

 

Participació