Els organitzadors dels bous a la mar a l'Ampolla declaren davant del jutge

ACTYMA va portar l'espectacle als tribunals en considerar que es va incomplir en alguns aspectes la llei de regulació de les festes tradicionals amb bous

Redacció
08 de maig del 2014
Tres membres organitzadors i controladors dels correbous celebrats a l'Ampolla en 2012, han declarat en una vista pericial davant el Jutge del Jutjat contenciós administratiu 1 de Tarragona. En una nota de premsa, l’Associació contra el Maltractament i la Tortura Animal (ACTYMA) explica que els advocats de l’entitat han interrogat als membres d'esta comissió de bous, sobre els fets que l’associació va denunciar.

En concret ACTYMA va portar els bous a la mar de l'Ampolla als tribunals basant-se en el fet que segons la Llei 34/2010, d'1 d'octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, "el recinte ha d'estar tancat per evitar que surten d'allí i així mateix evitar que caiguen al mar" i asseguren que "el fet que esta llei incloga la variant de ‘bous a la platja’ no indica que es puga obrir el recinte".

ACTYMA també va denunciar "la mala praxi" en la recuperació d'alguns bous al mar per part dels controladors de l'espectacle i comissió de bous, pel mètode utilitzat per atrapar l'animal, que consistix a passar-li una corda pel coll "amb l'evident risc d'asfixiar-ho, provocant l'ofec del bou".

Així mateix, l'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal va denunciar la participació de xiquets en esta activitat i d'algunes persones que haurien consumit begudes alcohòliques durant l'espectacle.

L'advocat de la Generalitat, segons ACTYMA, ha destacat la presència de veterinaris en els correbous; encara que en una altra pericial celebrada el 20 de març, el Jutge va citar a etòlogues de l'equip Ethogroup, “les quals han elaborat un informe que mostrava el sofriment dels bous en estos espectacles”, afirma.