El PDeCAT promet el desplegament de la vegueria de l'Ebre si guanya el 14-F

El candidat ebrenc Carles Luz proposa taula d'alcaldes i alcaldesses ebrenca per consensuar la posició del territori

El candidat ebrenc pel PDeCAT Carles Luz en un acte de campanya
El candidat ebrenc pel PDeCAT Carles Luz en un acte de campanya | Cedida
Aguaita.cat
01 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:19h
Els candidats ebrencs pel PDeCAT Carles Luz i Teresa Moya han tret en campanya una de les propostes que el PDeCAT pretén tirar endavant la propera legislatura si surt victoriós de les eleccions del proper 14-F, el desplegament de la vegueria de les Terres de l'Ebre. Un projecte de llei impulsat pel Tripartit ja fa 10 anys i que mai va tirar endavant.

"El PDeCAT estem compromesos amb el desplegament de la Vegueria de l'Ebre", ha afirmat Luz, afegint que "hem de ser una administració molt més propera amb la màxima presència al territori".

És per això que, mentre no s’assoleix el desplegament , Luz ha exposat que “el PDeCAT impulsarà una taula d'alcaldes i alcaldesses ebrenca per consensuar la posició del territori per fer-la arribar al Parlament, al Congrés i a la Unió Europea". En esta línia, el candidat ha manifestat que  vol "extrapolar el model d'èxit de la Taula de Consens del Delta i crear així una veu única en defensa dels interessos de les Terres de l'Ebre".

En esta línia, Luz també ha reivindicat que "la Covid-19 ha precipitat una nova relació amb l’administració, donant més pes a les eines telemàtiques". "Malgrat l'esforç dels servidors públics, els tràmits administratius no poden ser un obstacle per ningú, i menys encara per aquells que volen impulsar noves activitats econòmiques", ha lamentat el candidat, que ha tornat a posar sobre la taula "la creació de la secretaria general del món rural", una reivindicació del PDeCAT.