La Guàrdia Civil investiga a dos persones per pescar tonyina vermella en època de veda a l'Ametlla de Mar

La tonyina vermella confiscada ha estat lliurada a Càritas Diocesana de L'Ametlla de Mar

Tonyina roja intervinguda per la Guàrdia Civil
Tonyina roja intervinguda per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
28 de gener del 2021
Actualitzat a les 15:31h
Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa, investiguen a dos veïns de la localitat de L'Ametlla de Mar per un suposat delicte contra els recursos naturals i del medi ambient en haver capturat exemplars de tonyina vermella en època de veda.

Amb motiu dels diferents operatius que estableix el SEPRONA orientats a la protecció de la flora i la fauna marina, després de tenir coneixement de pràctiques il·legals relacionades amb la pesca recreativa marítima, es van establir diversos controls en ports de baixa activitat comercial, per ser idonis per a la descàrrega de productes pesquers capturats il·legalment.

Així durant la tarda del passat divendres en un d'estos operatius establert en el port de l’Ametlla de mar, va ser detectada una embarcació rígida que es disposava a efectuar l'amarrament. Posteriorment el patró i un acompanyant treien de l'embarcació unes galledes i els introduïen en un vehicle estacionat en el recinte portuari. En sospitar que es poguessin estar realitzant alguna activitat irregular es va procedir a la seua identificació al mateix temps que s'inspeccionava el vehicle, comprovant com a l'interior dels envasos que havien introduït hi havia diverses parts de tonyina vermella trossejada, sense cap, vísceres ni cua, amb un pes aproximat de 45 quilos.

Per este motiu es va procedir a la confiscació de les tonyines, prenent declaració en qualitat d'investigats a dos veïns residents a la comarca del Baix Ebre com a responsables de la captura, per la comissió d'un presumpte delicte contra els recursos naturals i del medi ambient.

Després de procedir a la presa de mostres genètiques i comprovar que el producte era acte per al consum humà va ser lliurat a Càritas Diocesana de la localitat de l'Ametlla de Mar.