Preocupació a Tortosa per l'augment de casos covid els últims deu dies

L'Ajuntament reclama que s'extremen les precaucions i intensifica el control del compliment de les restriccions

per Redacció, Tortosa | 20 de gener de 2021 a les 16:10 |
Entrada a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. | S.Berbís
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Preocupació a Tortosa davant l'increment de casos positius de covid-19: des de l'11 fins al 19 de gener, el departament de Salut ha comunicat la detecció de 214 casos al municipi. D'estos, 85 s'han produït durant els últims quatre dies, i dimarts s'ha registrat un pic de casos, amb 34 positius al conjunt de Tortosa. A més, hi ha 10 grups escolars aïllats des de l'11 de gener. Davant d'estes dades, l'alcaldessa Meritxell Roigé ha fet una crida, este dimecres, a extremar les precaucions, a prendre consciència de la gravetat de la situació -amb l'UCI i els hospitals tensats-, i a fer un compliment estricte de les restriccions vigents, sobre el qual s'han intensificat els controls. "Són molts casos i ens preocupa la situació i l'evolució del virus a la ciutat. Són dades molt negatives i no es permeten estar tranquils", ha advertit Roigé. 

Des del mes d'octubre s'han posat 1.181 denúncies a Tortosa, sobretot per incomplir el confinament nocturn i no respectar les distàncies de seguretat o el nombre de persones per taula als establiments. Roigé ha remarcat que cal més prudència perquè la situació "és complexa", també als hospitals.


L'Ajuntament ha ofert a Salut que la Clínica Terres de l'Ebre assumisca intervencions quirúrgiques que no es puguen dur a terme a l'Hospital Verge de la Cinta (el de referència al territori) perquè s'hi ha activat el pla de contingència per reforçar l'assistència a l'UCI, que està molt tensada. D'altra banda, a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús hi ha 23 pacients ingressats per covid i 13 professionals positius aïllats i 12 en quarantena.

"La situació és greu i volem transmetre i reiterar que ens cal més consciència, que la pandèmia no s'ha acabat encara que haja començat la campanya de vacunació", ha demanat Roigé. Segons dades de Salut, un 3% de la població de Tortosa ja ha rebut la vacuna, la qual cosa equival a 1.125 dosis, a personal sanitari dels centres hospitalaris i de les residències, entre les quals també hi ha els dos centres de salut de titularitat municipal: l'Hospital de la Santa Creu i la Clínica Terres de l'Ebre.

 

Participació