L'Ajuntament de Deltebre destina 300.000 euros en ajuts directes i indirectes durant el 2020

El consistori concedix més de 500 ajuts, la meitat al teixit econòmic del municipi

per Aguaita.cat , Deltebre, 14 de gener de 2021 a les 16:38 |
Durant el 2020, l'Ajuntament de Deltebre ha destinat al voltant de 200.000 euros del pressupost a ajuts directes, una xifra que s'incrementa per sobre dels 300.000 euros amb els ajuts indirectes, com les supressions tributàries. El consistori ha concedit 512 ajuts per a la reactivació socioeconòmica, la meitat al teixit empresarials de la població. Alguns comerços han rebut ajuts de més de 3.000 euros, entre els directes i indirectes, i els ajuts als tribut locals, han beneficiat a 114 famílies de Deltebre. Hi ha hagut també ajuts d'urgència social, per a la connectivitat i sobre la tarifa de l'aigua (76 ajuts). El consistori preveu "enfortir"estes polítiques socials enguany si és necessari.

Una setmana abans de posar en funcionament els ajuts per aquest any 2021, l’Ajuntament de Deltebre ha fet balanç de tots els ajuts destinats a la reactivació socioeconòmica que s’han atorgat l’any anterior, així com també del detall de les suspensions tributàries que es van implementar, algunes de les quals encara són vigents, per reduir els tributs que paguen comerços, empreses i autònoms.


En el marc de la roda de premsa, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha posat en valor “l’aposta que s’ha realitzat des de l’Ajuntament de Deltebre per estar al costat de les famílies i dels sectors econòmics en un context d’adversitat com el que estem vivint en aquests moments”. Segons Soler, aquesta aposta “es consolidarà i s’enfortirà aquest any 2021 si l’escenari així ho necessita, i és que som conscients que com a administració més propera hem de cercar les formules idònies per ajudar a la ciutadania”.

En total, durant el darrer any 2020 s’han concedit 512 ajuts, la majoria dels quals, un total de 248, s’emmarquen en les ajudes que l’Ajuntament de Deltebre ha adjudicat al teixit econòmic del municipi per fer front a la primera i segona onada de la pandèmia. En esta segona convocatòria, resolta al mes de desembre, els sectors afectats per les restriccions de la Generalitat de Catalunya van poder accedir a ajuts directes d’entre 500€ a 800€. En la mateixa línia de dinamització econòmica, també s’han atorgat ajuts per al patrocini publicitari de la marca “Deltebre, Atracció Natural” com també per a incentivar l’emprenedoria i enfortir els sector econòmic.


En este sentit, la regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha explicat que “som conscients de la incertesa actual i de la dificultat que està suposant per al sector el fet d’haver de conviure amb les restriccions per la pandèmia, per això seguirem aplicant totes aquelles polítiques de reactivació i de suport que ens ajuden a impulsar l’economia de Deltebre”.
En el cas de les polítiques socials, destaquen els ajuts als tribut locals, els quals han beneficiat a 114 famílies de Deltebre, com també els ajuts d’urgència social, els ajuts per a la connectivitat i la tarifa social de l’aigua que han complementat l’apartat social amb un conjunt de 76 ajuts. Finalment, també cal destacar l’EuroDelta, la moneda de Deltebre, la qual contempla una doble vessant, de suport a les famílies i d’impuls del comerç local, que ha beneficiat a hores d’ara a 52 famílies de Deltebre.

La regidora de Servei a les Persones i Protocol, Lluïsa Ventura, ha recordat que l’Ajuntament de Deltebre no té la competència de serveis socials, ja que la té delegada al Consell Comarcal del Baix Ebre, no obstant “tenim la voluntat i l’aposta més que decidida, ja des de l’inici del mandat anterior, d’ajudar a les famílies i a les persones que ho necessiten”.

300.000€ ens ajuts directes i indirectes 
    
En global, l’Ajuntament de Deltebre ha destinat al voltant de 200.000€ del pressupost per fer front a aquests ajuts directes, una xifra que s’incrementa a més de 300.000€ si es tenen en compte els ajuts indirectes com són el cas de les supressions tributàries. Com a dada, cal apuntar que ha hagut comerços, que entre ajuts directes i indirectes, han superat els 3.000€.

Pel que fa a la supressions tributàries, les empreses, comerços i autònoms, com el conjunt de la ciutadania, han deixat de pagar diferents taxes. La més significativa és la d’ocupació de la via pública de les terrasses de bars i restaurants, la qual ha repercutit en una trentena d’establiments, però també la llicència d’obertura d’establiments, la taxa del mercat municipal, la taxa de càrrega i descàrrega, la taxa d’expedició de documents administratius i celebració d’esdeveniments, la taxa per a l’ús d’instal·lacions esportives i espais municipals, i la zona blava durant el primer estat d’alarma. Totes estes taxes, exceptuant estes dues últimes, es mantindran suspeses fins al 30 de juny d’aquest any 2021.

A finals de la setmana vinent ja es podran sol·licitar novament els ajuts corresponents per a l’any 2021, exceptuant els específics per fer front a la pandèmia que s’activaran en un altre context. Tota la informació es podrà consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre, com també a l’Espai d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Deltebre.   


 

 

Participació